02/03/2022  

Συναυλία με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες Φραντς Σεστάνι και Μαρία Μυλαράκη. την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022, ώρα 20.30.

 

 

21 06 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022, ώρα 20.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, Φράγκων 15, υποδεχόμαστε τους καταξιωμένους καλλιτέχνες Φραντς Σεστάνι (βιολί) και Μαρία Μυλαράκη (πιάνο) σε 3 Σονάτες για Βιολί & Πιάνο του Ludwig van Beethoven.

O Franc Shestani γεννήθηκε στην Σκόντρα της Αλβανίας το 1967. Πήρε τα πρώτα μαθήματα βιολιού σε ηλικία 6 ετών στο μουσικό σχολείο “Prenk Jakova”. Συνέχισε τις σπουδές του στο Καλλιτεχνικό Λύκειο Τιράνων με καθηγήτρια την Fatbardha Denizi, και αποφοίτησε από την τάξη της στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της αλβανικής πρωτεύουσας με δίπλωμα το 1989. Από το 1991-92 ήταν Α΄ Κορυφαίος στην Λυρική Σκηνή των Τιράνων. Υπήρξε μέλος του Κουαρτέτου Εγχόρδων των Τιράνων, με το οποίο παρακολούθησε masterclass στο φεστιβάλ μουσικής δωματίου Orlando της Ολλανδίας με καθηγητή τον Piero Farulli. Επίσης έλαβε μέρος σε διεθνή διαγωνισμό στο Εβιάν της Γαλλίας, όπου κατέκτησε το Ειδικό Βραβείο. Το 1992 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και το 1993 έγινε μέλος της Ορχήστρας των Χρωμάτων, όπου κατέχει θέση Α΄ Κορυφαίου. Έχει συνεργαστεί με τους Μ. Χατζηδάκη, Δ. Τουφεξή, Μ. Λογιάδη, Γ. Χατζηνίκο, Γ. Κουρουπό, Θ. Αντωνίου, Κ. Κοτσιώλη, Ν. Κυπουργό και Ν. Αθηναίο. Από το 1993 είναι μέλος του Alberg-Quartet, ενώ υπήρξε μέλος του συνόλου «Σκαλκώτα», του Κουαρτέτου Εγχόρδων της Ορχήστρας των Χρωμάτων, του +Kinisis Quartet και της Ορχήστρας Εγχόρδων Academica Αθηνών. Το 2010 υπήρξε συνιδρυτής και παραμένει υπεύθυνος εγχόρδων της Underground Youth Orchestra. Από το 1994 εργάζεται ως καθηγητής βιολιού και βιόλας στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας,, ενώ είναι καθηγητής βιολιού στα Ωδεία Αθηνών, Σκαλκώτα, Ευύμνια, Εθνικό (Παράρτημα Χαλανδρίου) και Εν Οργάνοις.

H Μαρία Μυλαράκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην τάξη της Κ. Αστεριάδου και πήρε το δίπλωμά της από την τάξη της Α. Τσίτσας-Κούνιο με «Άριστα» παμψηφεί και Α΄ Βραβείο. Ακολούθως σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Δραματικών Τεχνών του Graz της Αυστρίας (Universität für Musik und darstellende Kunst Graz) με την καθηγήτρια Anna Maria Bodoky-Krause και αποφοίτησε με το 1ο Δίπλωμα και τoν μεταπτυχιακό τίτλο (Magistra der Künste-Master of Arts) με «Άριστα» παμψηφεί και Α΄ Βραβείο. Τον Μάρτιο του 2007 απέκτησε το δεύτερο μεταπτυχιακό της (Magistra der Künste-Master of Arts) στην τάξη Πιάνου-Μουσικής Δωματίου με τον καθηγητή Chia Chou (Trio Parnassus). Είναι εγγεγραμμένη στο διδακτορικό πρόγραμμα. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια των J. & K. Ganev, Κ. & Γ. Πολυζωίδου, Μ. Τιρίμο, Γ. Χατζηνίκο, Μ. Αστεριάδου, Β. Fredriksen, G. Weichert (EPTA), M. Bilson (Hammerklavier), T. Duis, R. Kehrer, R. Bringlof, F. Berner καθώς και στα εργαστήρια σύγχρονης μουσικής “Impuls” υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Beat Furrer. Έχει εμφανισθεί ως σολίστ στην Ελλάδα (πρώτη εμφάνιση σε ηλικία 13 ετών με το 2ο Κοντσέρτο του L. Van Beethoven) και στο εξωτερικό (Ουγγαρία, Αυστρία, Γερμανία), καθώς επίσης με το Trio Tritonous (Aυστρία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία και Ελλάδα). Το 2003 ήταν υπότροφος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Αυστρίας και το 2004 υπότροφος του Ι.Κ.Υ. Έχει τιμηθεί με βραβεία η ίδια αλλά και με το Trio Tritonous στην Ελλάδα και σε διεθνείς διαγωνισμούς μουσικής δωματίου. Είναι ιδρυτικό μέλος του Trio Tritonοus, με το οποίο έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε φεστιβάλ και αίθουσες, όπως “Live Music Now-Yehudi Menuhin”, Stefaniensaal Musikverein Graz (Αυστρία), Bludenz Festival, Leopold Museum Wien, Alte Shmiede Wien, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Ίδρυμα Κακογιάννη, Φεστιβάλ Αρχαίας Κορίνθου, Minoriten Kulturzentrum, Opernhaus Graz κ.α., ενώ έχει ηχογραφήσει με το Trio Tritonοus στο Κρατικό Αυστριακό Ραδιόφωνο (ORF). H ίδια έχει συμμετάσχει πολλές φορές σε διάφορα σύνολα σύγχρονης μουσικής, όπως για παράδειγμα Ensemble Zeitfluss κ.ά. Έχει εμφανισθεί επανειλημμένα σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα (ΕΡΤ, ORF). Από το 2009 έως το 2012 κατείχε θέση Λέκτορα στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη). Από το 2016 διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ludwig van Beethoven Σονάτα αρ. 1 σε ρε μείζονα, op. 12/1
(1770 – 1827) i. Allegro con brio
ii. Tema con Variazioni
iii. Rondo

Σονάτα αρ. 4 σε λα ελάσσονα, op. 23
i. Presto
ii. Andante scherzoso - piu Allegretto
iii. Allegro molto

Σονάτα αρ. 7 σε ντο ελάσσονα, op. 30/2
i. Allegro con brio
ii. Adagio cantabile
iii. Scherzo
iv. Finale: Allegro

 

Συναυλία Covid Free

Οι θεατές εισέρχονται στον χώρο κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης:
1) πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, που εκδίδεται 30 μέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο, με ισχύ έως 90 ημέρες μετά από αυτόν, συνδυαστικά με
2) αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος ταυτοπροσωπίας.
Τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του θεατή, που σαρώνεται ηλεκτρονικά στην είσοδο μέσω ειδικής εφαρμογής. Οι παραπάνω υποχρεώσεις περιλαμβάνουν και ανηλίκους, 12 ετών και άνω.

Οι ανήλικοι θεατές 6 έως 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν εναλλακτικά δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου, στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 του υπ. αριθμ. 1 σχετικού. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα. Τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλούς διεξαγωγής ζωντανών θεαμάτων της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

 

 

Χορηγικά Προγράμματα
 • Εκπαιδευτικά προγράμματα Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Πρόταση χορηγίας,
  Εκπαιδευτικά προγράμματα
  Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Νοέμβριος 2018 – Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Τα μαθήματα αλλιώς

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού-καλλιτεχνικού, επιμορφωτικού forum
  «Τα μαθήματα αλλιώς»

  30 Μαρτίου – Απριλίου 2019
  Περισσότερα
 • Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα.

  Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Πρόταση χορηγίας για διοργάνωση συναυλίας για την παρουσίαση & ανάδειξη νέων σπουδαστών που διακρίνονται στους διαγωνισμούς του Κ.Ω.Θ.
  Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Χειμώνας 2018-2019
  Περισσότερα
 • ορχήστρα δωματίου Contra Tempo

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη της ορχήστρας δωματίου "Contra Tempo"

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • παράσταση Opera Buffa

  Πρόταση χορηγίας, για την παράσταση "Opera Buffa" - Υποστήριξη νέων καλλιτεχνών

  Δεκέμβριος –Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Αριστοφανική κωμωδία Όρνιθες

  Πρόταση χορηγίας της Αριστοφανικής κωμωδίας «Όρνιθες» διασκευασμένη σε παραμύθι με μουσική υποστήριξη και χορό

  Μάρτιος και Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd

  Πρόταση χορηγίας για τη δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd με πρωτότυπα μουσικά έργα γραμμένα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού

  Πρόταση χορηγίας για την κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού με τίτλο «Η μουσική και ο κόσμος της»

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • έκδοση ιστορικού λευκώματος

  Πρόταση χορηγίας για την έρευνα και την έκδοση ιστορικού λευκώματος του πρώτου Διευθυντή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κ. Καζαντζή Αλέξανδρου

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Πρόταση συντήρησης μουσικού οργάνου από 10 euro το μήνα.
  Περισσότερα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι


 on line Κατάλογος Βιβλιοθηκών ΑΠΘ      Bιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Μακεδονίας      Σύλλογος Γονέων του ΚΩΘ      Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος      Συλ. Κατ. Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών