04/06/2023 Η όπερα La Serva Padrona του Giovanni Battista Pergolesi την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 στις 20:00 στο θέατρο «Σοφία Βέμπο» στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων σε παραγωγή του Κρατικού Ωδείο Θεσσαλονίκης
 

21 06 2020

 

                                                                        

LA SERVA PADRONA - ΟΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στην όπερα La Serva Padrona του Giovanni Battista Pergolesi την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 στις 20:00 στο θέατρο «Σοφία Βέμπο» στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων, Μεγάλου Αλεξάνδρου 24, Αμπελόκηποι.

Η κωμική όπερα σε δύο πράξεις La Serva Padrona (Η Υπηρέτρια Κυρά) παρουσιάζεται για μία μοναδική παράσταση, σε μία παραγωγή που αποτελεί  σύμπραξη της Σχολής Μελοδραματικής και της Ορχήστρας Εφήβων του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης υπό τη σκηνοθεσία του καθηγητή Άκη Λαλούση και τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου Δημοσθένη Φωτιάδη. Πρόκειται για τη γνωστότερη λυρική δημιουργία του συνθέτη, ένα έργο κωμικό και ανάλαφρο που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό. Η διασκεδαστική υπόθεση του έργου έχει να κάνει με τα καμώματα και την καπατσοσύνη μίας νεαρής γυναίκας, η οποία καταφέρνει από υπηρέτρια του σπιτιού, να γίνει η σύζυγος του οικοδεσπότη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

La Serva Padrona

Μουσική: Τζοβάνι Μπατίστα Περγκολέζι

Λιμπρέτο: Τζενάρο Αντόνιο Φεντερίκο

Πρωταγωνιστούν σπουδαστές της Σχολής Μελοδραματικής του Κ.Ω.Θ. από την τάξη του καθηγητή Άκη Λαλούση:

Σερπίνα: Ελένη Δανιήλ (σοπράνο)

Ουμπέρτο: Δημήτρης Φλάρης (Μπασοβαρύτονος)

Βεσπόνε: Νικολέτα Λεονταρίδου , Τζένη Μόσχου (ηθοποιοί από την θεατρική ομάδα Novan)

Συντελεστές παράστασης

Σκηνοθεσία: Άκης Λαλούσης

Ορχήστρα Εφήβων Κ.Ω.Θ.

Μουσική διεύθυνση: Δημοσθένης Φωτιάδης

Μουσική προετοιμασία: Κατερίνα Σακέττα

Απόδοση - επιμέλεια ιταλικού κειμένου: Κατερίνα Βουτσινά

Κινησιολογική επιμέλεια: Μέλπω Βασιλικού

Φωτισμοί: Παναγιώτης Μαυρίκος, Άκης Λαλούσης

Μακιγιάζ - κομμώσεις: Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ

Κοστούμια: Κ.Θ.Β.Ε.

Επιλογή σκηνικών και κοστουμιών: Άκης Λαλούσης

Επιμέλεια έκδοσης μουσικού υλικού: Δημοσθένης Φωτιάδης

 

Παραγωγή: Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

 

18/05/2023 Συναυλία για βιολοντσέλο και άρπα, «Spiegel im Spiegel»- «Καθρέπτης στον Καθρέπτη» την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 στις 21:00 στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη". 
 

21 06 2020

 

                                                                        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑ SPIEGEL IM SPIEGEL

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί την Πέμπτη 18 Μαΐου στις 21:00 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15, στη συναυλία για βιολοντσέλο και άρπα «Spiegel im Spiegel»- «Καθρέπτης στον Καθρέπτη»

Η βιολοντσελίστρια Juliana Laska και η αρπίστρια η Κατερίνα Κίτσου θα πραγματοποιήσουν μία μουσική συνάντηση εσωτερικής αναζήτησης, κατά την οποία ένα βιολοντσέλο κ μία άρπα καθρεφτίζονται μέσα από μία μουσική διαδρομή που εκτυλίσσεται από το baroque, κάνοντας ένα ιμπρεσιονιστικό πέρασμα, μέχρι το σήμερα, το τώρα, σε αναζήτηση απαντήσεων.

Οι δύο ερμηνεύτριες θα δουν την μουσική τους αντανάκλαση μέσα από τη ματιά των Huber,  Tournier, Sina, Skenderi, Tedeschi, Bloch, Paganini–Silva, Pärt, Παπασταύρου και Κίτσου σε μία συνθετική αναφορά γεγονότος, όπως κ μέσα από το συναπάντημά της τελευταίας με τον J.S. Bach.

Πρόγραμμα:

 

W. Huber:   Fantasie Op.13 για βιολοντσέλο και άρπα

J. S. Bach – Kat. Kitsou:   Looking for myself (μελωδία πάνω σε πρελούδιο του Bach)

M. Tournier:   Nocturne οp. 21 για βιολοντσέλο και άρπα

E. Sina:   The cherry garden (inspired by A. Chekhov) για βιολοντσέλο και άρπα

Kat. Kitsou:   2nd Floor – Preghiera για σόλο άρπα

Λ. Παπασταύρου:  Από τη «Μικρή Ελληνική Σουίτα», Νανούρισμα- Στα 7/8 για σόλο βιολοντσέλο -Βάκχικος χορός

Y. Skenderi:   Νανούρισμα Παραδοσιακό για σόλο βιολοντσέλο

L. M. Tedeschi:   Elegia οp.22 για βιολοντσέλο και άρπα

BachGrandjany:   Andante από τη Σονάτα για βιολί αρ.2, για σόλο άρπα 

E. Bloch:   Από το «Jewish Life», αρ.1  Prayer για βιολοντσέλο και άρπα

Paganini- Silva:   Variazioni di bravura, σε θέμα του Mosè του G. Rossini για βιολοντσέλο και άρπα

Α. Pärt: Spiegel im Spiegel για βιολοντσέλο και άρπα

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΙΤΣΟΥ

Η Κατερίνα Κίτσου γεννήθηκε στη Θεσ/νίκη. Το πρώτο δίπλωμα άρπας το πήρε με Άριστα παμψηφεί και βραβείο από το Κ.Ω.Θ. Συνέχισε στη Musikhochschule της Κολωνίας, στην τάξη της Han-An Liu παίρνοντας δίπλωμα και Konzertexamen με Άριστα.

Επίσης σπούδασε μουσική δωματίου στο Rotterdams Akademie, με τον Vladimir Mendelssohn. Παράλληλα σπούδασε βιολί και έχει δίπλωμα μονωδίας με άριστα παμψηφεί. Υπήρξε υπότροφος του Ωνάσειου Ιδρύματος και του Ο.Μ.Μ.Α. Παρακολούθησε σεμινάρια με τους: Roncea, Kondonassis,  Pascuali, Storck,  Moretti,  Boden και Mathieu. Επίσης  παρακολούθησε σεμινάρια Baroque τραγουδιού με την Νάντια Φιόρου. Σήμερα συνεχίζει με την Βίκυ Αλμαζίδου την αναζήτησή της στο jazz τραγούδι. Βραβεύτηκε στον Διαγωνισμό Άρπας "Associazione Rovere d'Oro"  στην Ιταλία. Συμμετείχε στα φεστιβάλ Δημητρίων, TentArt Festival, Cosmopolis Festival, «Incontri Musicali d’ Estate» στη Σικελία, Musik Triennale, ″St. George International Festival of music″, MIK Festival Korca ως σολίστ σε κοντσέρτα και έργα μουσικής δωματίου, καθώς και σε παραγωγές του Ο.Μ.Μ.Θ., Ο.Μ.Μ.Α., Κ.Θ.Β.Ε. Το 2013 συνέπραξε ως σολίστ με τους Κ.Ο.Θ., Σ.Ο.Δ.Θ., E.S.O. και  «ORPHEUS SOLOISTS». Μεταξύ των καλλιτεχνών που συνεργάστηκε είναι οι: Vl. Mendelssohn, P. Jundt, K. Nikkanen, S. Numata, C. Henkel, M. Jin, Duo Porfiris – Mueller, Amiche Quartet, Eira Lynn Jones.  Έδωσε συναυλίες σε Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία, Βέλγιο, Αγγλία, Βουλγαρία, Αλβανία, Κύπρο και Ελλάδα. Ήταν μέλος επιτροπής στους διαγωνισμούς "Jugend Musiziert" και "Musizierende Jugend im Rhein - Sieg - Kreis". Αποτελεί τακτικό μέλος της επιτροπής στο Διαγωνισμό των «ORPHEUS SOLOISTS» και του Διαγωνισμού «Τάσος Παππάς».

 Ηχογράφησε για την W.D.R. καθώς και τα έργα των G. Pierne – Concerto for harp, H. Purcell – Ground for solo harp, Eug. Bozza – Atmospheres. Το 2011 κυκλοφόρησε το CD "Ομήρου Οδύσσεια" σε μουσική Ν. Καραντζή, με συμμετοχή της.

            Από το 2004 είναι μέλος της Ορχήστρας Δωματίου «ORPHEUS SOLOISTS» και  συνεργάζεται τακτικά από το 2005  με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσ/νίκης. Από το 2014 συνεργάζεται και με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, ως Α’ και Β’ Κορυφαία. Ξεκίνησε να διδάσκει άρπα  στο ΚΩΘ το 2006 και στο ΣΩΘ  το 2016.

            Από το 2020 ξεκίνησε νέο τμήμα άρπας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου και διδάσκει. 

            Από το 2012 δίνει master classes στην άρπα στο ″St. George International Festival of music″. Τον Μάιο του 2017, είχε πρόσκληση από το Royal College of Manchester για master class. Τον Ιούλιο του 2018, προσκλήθηκε να διδάξει σε master class από το 5th International Summer Harp Academy στη Βουλγαρία.

            Η Κατερίνα Κίτσου, το 2013, δημιούργησε τις ″PerHarps″, με μέλη τις μαθήτριές της και έργα που στηρίζονται κατά κύριο λόγο σε προσωπικές της διασκευές και συνθέσεις, που άρχισαν να εκδίδονται στο εξωτερικό. Οι PerHarps είναι το μοναδικό σύνολο από άρπες σε όλη την Ελλάδα, το οποίο έχει ταξιδέψει σε πολλές πόλεις  και έχει καταφέρει να κάνει γνωστή την άρπα με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, με πρόσφατη παρουσία στο Φεστιβάλ Επταπυργίου.

            Το καλοκαίρι του 2022 κυκλοφόρησε σε μουσικές πλατφόρμες το τραγούδι ″Le Lendemain″ σε πρωτότυπη μουσική του Δημοκράτη Παπαϊωάννου και φωνή της ιδίας.

 

JULIANA LASKA

 

Η Juliana Laska ξεκίνησε την εκμάθηση του βιολοντσέλου στην γενέτειρά της Αλβανία σε ηλικία 6 ετών. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών έλαβε παμψηφεί το Δίπλωμα Βιολοντσέλου στην τάξη του  Χρήστου Σφέτσα, καθώς και τα διπλώματα θεωρητικών (αρμονία, αντίστιξη, φούγκα) στην τάξη του Ανδρέα Χαραλάμπους. Η κρατική υποτροφία που κέρδισε το 2000 της επέτρεψε να μετοικήσει στο Παρίσι για να συνεχίσει τις σπουδές της, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Είναι κάτοχος των διπλωμάτων: Diplôme de Virtuosité και Diplôme de Concert της Schola Cantorum υπό τον Erwan Fauré, καθώς και απόφοιτος του Τμήματος Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Paris VIII (Μάστερ στον τομέα “Μουσική και Έρευνα”, 2012). Από τον Μάιο του 2019 κατέχει τον κρατικό τίτλο “Professeur d’Enseignement Artistique ”. Διδάσκει βιολοντσέλο στα κρατικά Ωδεία της Joinville Le Pont και της Gien. Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα στην Ελλάδα το 1997. Υπήρξε μέλος της Εθνικής Ορχήστρας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας , καθώς και καθηγήτρια βιολοντσέλου σε παραρτήματα του Εθνικού Ωδείου Αθηνών. Παράλληλα με τη διδασκαλία συνεχίζει την επαγγελματική της πορεία ως σολίστ και μουσικός δωματίου στη Γαλλία, αλλά και σε άλλες χώρες (Ελλάδα, Αλβανία, Κόσοβο, Γερμανία, Ιαπωνία ). Το 2015 πραγματοποίησε ως σολίστ την παγκόσμια πρώτη εκτέλεση του Κοντσέρτου για Βιολοντσέλο και Ορχήστρα του Δημήτρη Δραγατάκη με την Εθνική Ορχήστρα Ελληνικής Ραδιοφωνίας υπό τη διεύθυνση Βύρωνα Φιδετζή. Το 2005 ηχογράφησε ως σολίστ το Κοντσέρτο του R. Schumann με την Εθνική Ορχήστρα Ελληνικής Ραδιοφωνίας υπό τη διεύθυνση  Ανδρέα Πυλαρινού, το 2007 ηχογράφησε σε ζωντανή εκτέλεση το σύνολο των σουιτών για σόλο βιολοντσέλο του J.S. Bach, το 2019 συμμετείχε στην ηχογράφηση όλου του έργου για μουσική δωματίου του Ermend Bonnal (Reflets Solaires), το 2019 επίσης ηχογράφησε την μουσική της ταινίας “5ème Set” του Q. Reynaud και το 2020 ηχογράφησε την Chaconne του J.S. Bach σε δικιά της διασκευή για βιολοντσέλο (σε διωνυμική/son binaural ). Παίζει ένα βιολοντσέλο Mirecourt των αρχών του 19ου αιώνα που φέρει την υπογραφή του Frédéric Cantal και το δοξάρι της είναι της σχολής Mittenwald των αρχών του 19ου αιώνα.

 

27/05/2023 Συναυλία για φλάουτο και άρπα το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 στις 20:30 στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη". 
 

21 06 2020

 

                                                                        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΦΛΑΟΥΤΟ- ΑΡΠΑ 27/5

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί το Σάββατο 27 Μαΐου στις 20:30 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15, στη συναυλία για φλάουτο και άρπα με τους Γιάννη Ανισέγκο και Σίσσυ Μακροπούλου.

Ένα φλάουτο και μία άρπα συνδιαλέγονται σε ένα πρόγραμμα που εκτείνεται από την εποχή Μπαρόκ έως τον 21ο αιώνα. Στη συναυλία θα παρουσιαστούν η Σονάτα για φλάουτο και άρπα του Lowell Liebermann op.56 (1996), ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα έργα για αυτόν τον συνδυασμό οργάνων, μία μεταγραφή από το έργο Το απόγευμα ενός φαύνου του Claude Debussy για φλάουτο και άρπα, καθώς πρόκειται για όργανα που συνδέονται άρρηκτα με την εποχή του ιμπρεσιονισμού, το κομμάτι Fauno che fischia a un Merlo (1980), ένα έργο με εύθραυστο ηχητικό περιβάλλον και λεπτές αποχρώσεις, ένα απόσπασμα από το έργο για σόλο φλάουτο του συνθέτη Beat Furrer Akousmata και μία μεταγραφή για άρπα από το Adagio του Κοντσέρτου σε ρε ελάσσονα του J.S. Bach (BWV 974II).  Η συναυλία κλείνει με μία σύνθεση της Σίσσυς Μακροπούλου με τον τίτλο Νόσος. Το έργο αυτό, σύμφωνα με την συνθέτρια, είναι η περιγραφή μίας ψυχικής ή παθολογικής κατάστασης στην οποία επέρχεται κάποιος από γνωστή αλλά και άγνωστη αιτία.

Πρόγραμμα:

Lowell Liebermann - Σονάτα για φλάουτο και άρπα

Claude Debussy - Prélude à l'Après-midi d'un faune σε διασκευή για φλάουτο και άρπα

Salvatore Sciarrino - Fauno che fischia a un Merlo (1980) για φλάουτο και άρπα

Beat Furrer – απόσπασμα από το έργο Akusmata για σόλο φλάουτο

J.S.Bach/Marcello – Adagio - Κοντσέρτο σε ρε ελάσσονα, BWV 974II, μεταγραφή για άρπα

Σίσσυ ΜακροπούλουΝοσος για φλάουτο και άρπα

Ο Γιάννης Ανισέγκος κατέχει από το 1999 την θέση του κορυφαίου Β’ στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Σπούδασε φλάουτο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με τον Ilie Makovei, στο σολιστικό τμήμα της Ανώτατης Μουσικής Σχολής της Κολωνίας με τον Hans-Martin Műller (υποτροφία Aλεξάνδρα Tριάντη) και στο Trinity College of Music του Λονδίνου με καθηγητές τους Anna Noakes, Lynda Coffin και Alan Baker (piccolo). Είναι επίσης πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Το ενδιαφέρον του για τη σύγχρονη μουσική και τη χρήση διευρυμένων τεχνικών των οργάνων της οικογένειας του φλάουτου τον έφερε σε επαφή με πολλούς συνθέτες και ένα πλούσιο ρεπερτόριο για το όργανο αυτό. Είναι μέλος του συνόλου σύγχρονης μουσικής dissonArt ensemble και του τρίο ΙΑΜΑ. Με τα σύνολα αυτά έχει μία συνεχή παρουσία από το 2004 σε διεθνή φεστιβάλ και κεντρικές σκηνές της Ευρώπης όπως Münchener Biennale, Deutsche Oper Berlin, Musikprotokoll Graz, Festival Mixtur Barcelona, Biennale Salzburg, WDR Κöln, Φεστβάλ Αθηνών, Musica Insieme Contemporanea Bologna, Kunstfestspiele Herrenhausen Hanover, Darmstädter Ferienkurse, Festival 4020 Mehr als Musik Linz, Klangspuren Innsbruck, Klang Festival Copenhagen, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ΜΜΘ, ΜΜΑ, Μinoritensaal Graz, BKA Theater Berlin, Κolumba Μuseum Κöln, Εναλλακτική Σκηνή Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μεταξύ άλλων. Τον Απρίλιο του 2017 παρουσίασε με την Κ.Ο.Θ. σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση το κοντσέρτο για φλάουτο και ορχήστρα του Krzysztof Penderecki.
Παράλληλα, δραστηριοποιείται και ως καθηγητής φλάουτου, ενώ από το 2017 διδάσκει στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Έχει παραδώσει σεμινάρια φλάουτου στο Μουσικό Χωριό, στο ΑΒΓΟ και στη Μουσική Κατασκήνωση Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής. Έχει ηχογραφήσει για την Dissonance Records τα CD με τίτλο IAMA – Present Perfect Vol.1 και dissonArt live in Köln και συμμετέχει στο CD της Naxos με τίτλο Papaioannou, Y.A.: In the Depth of the Looking Glass /Associations /Erotic /Rhythms and Colours.

Η Σίσσυ Μακροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε άρπα σε ηλικία 11 ετών με τον Θόδωρο Ματούλα και την Μαρία Μπιλντέα. Τις πτυχιακές της σπουδές ολοκλήρωσε στο Conservatorium van Amsterdam (2006-2009). Το 2007 κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον 7ο παγκόσμιο διαγωνισμό άρπας στην Ουτρέχτη. Ακολούθησε μεταπτυχιακό στην Hochschule für Musik Detmold (2010-2012) και στο Universität für Künste Berlin (2014-2016), όπου και μαθήτευσε με ειδικότητα στην ορχήστρα κοντά στην Marie-Pierre Langlamet.

Από το 2012 είναι στενός συνεργάτης της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, της Deutsche Oper και της musicAeterna. Έχει συμπράξει με μαέστρους όπως ο Daniel Barenboim, Andris Nelsons, Θ.Κουρεντζής, Tugan Sokhiev, Matthias Pintscher και Yannick Nézet-Séguin. Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Nordwestdeutsche Sinfonietta και την Sinfonietta Köln. Το 2019 κυκλοφόρησαν από τη Brilliant Classics οι Εποχἐς του Τσαϊκόφσκι (The seasons, Op.37a) σε διασκευή της για σόλο άρπα.  H Σίσσυ Μακροπούλου έχει διεθνή παρουσία και ως συνθέτης. Έργα της ἐχουν παιχτεί στο Μόναχο (Münchener Kammerspiele), στο Βερολίνο (Sophiensäle), στη Βιέννη (Brut), στη Ζυρίχη (Gessnerallee), στη Φρανκφούρτη (Mousonturm) και στο Diaghilev Festival της Περμ στην Ρωσία.  Στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής ακούει στο όνομα Sissi Rada. Έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως ο Brian Eno, Lee ῾Scratch῾ Perry, Mouse on Mars, David August, οι Deerhoof, η Λένα Πλάτωνος και οι Kadebostany. Έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων στο Electronic Beats, XJazz Festival, Reeperbahn, Berliner Festspiele.

Τις σπουδές και τη δουλειά της έχουν υποστηρίξει με υποτροφίες οργανισμοί όπως Musikfonds Berlin (2018-2019), Amplify Berlin (2019), Werner Richard-Dr.Carl Dörken Stiftung (2011), Onassis Foundation (2008).

sissimakropoulou.com

 

10/05/2023 Ρεσιτάλ του Παναγιώτη Τροχόπουλου αφιερωμένο στον Sergei Rachmaninoff την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 21:00 στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη".
 

21 06 2020

 

                                                                        

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 21:00 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15, σε ένα ρεσιτάλ του βιρτουόζου πιανίστα Παναγιώτη Τροχόπουλου αφιερωμένου στον Sergei Rachmaninoff.

Ο Έλληνας δεξιοτέχνης της νέας γενιάς, με σημαντική διεθνή καριέρα, ερμηνεύει ένα πρόγραμμα αποκλειστικά με έργα του σπουδαίου Ρώσου συνθέτη και πιανίστα, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου 150 χρόνων από την γέννησή του.

Πρόγραμμα:

SERGEI RACHMANINOFF

  • Vocalise, έργο 34 αρ.14 

(Μεταγραφή Alan Richardson)

  • 10 Πρελούδια, έργο 23:

Αρ.1 σε Φα δίεση ελάσσονα

Αρ.2 σε Σι ύφεση μείζονα

Αρ.3 σε Ρε ελάσσονα

Αρ.4 σε Ρε μείζονα

Αρ.5 σε Σολ ελάσσονα

Αρ.6 σε Μι ύφεση μείζονα

Αρ.7 σε Ντο ελάσσονα

Αρ.8 σε Λα ύφεση μείζονα

Αρ.9 σε Μι ύφεση ελάσσονα

Αρ.10 σε Σολ ύφεση μείζονα

  • Τρεις Σπουδές από το έργο 33:

Αρ.6 σε Μι ύφεση ελάσσονα

Αρ.8 σε Σολ ελάσσονα

Αρ.5 σε Ρε ελάσσονα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννημένος τον Νοέμβριο του 1982 στη Βέροια, ο Έλληνας βιρτουόζος πιανίστας και μαθητής του θρυλικού Nikolai Petrov αποφοίτησε με διάκριση από το Κονσερβατόριο της Μόσχας το 2006. 

Έχει εμφανιστεί σε ιστορικές αίθουσες και διεθνή φεστιβάλ, προσφέροντας υποδειγματικές εκτελέσεις εμβληματικών έργων της πιανιστικής εργογραφίας – όπως για παράδειγμα το 3ο Κοντσέρτο του Rachmaninoff, το 2ο Κοντσέρτο του Brahms αλλά και η Γαλάζια Ραψωδία του Gershwin, σε μία εορταστική συναυλία που σηματοδότησε την ένταξη της Κροατίας στο NATO.

Οι δίσκοι του για την εταιρεία "Cameo Classics" έχουν λάβει διθυραμβικές κριτικές από τα διασημότερα περιοδικά κλασικής μουσικής. 

Ο Παναγιώτης Τροχόπουλος παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής της Μόσχας ως ένα από τα Ανερχόμενα Αστέρια της Ρωσικής Πιανιστικής Σχολής, όπου επίσης πραγματοποίησε την ρωσική πρεμιέρα του απαιτητικότατου Κοντσέρτου για σόλο πιάνο του Charles-Valentin Alkan.

Μπορείτε να απολαύσετε τις ερμηνείες του καλλιτέχνη εδώ:

www.youtube.com/user/pan141182

Χορηγικά Προγράμματα
  • Εκπαιδευτικά προγράμματα Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

    Πρόταση χορηγίας,
    Εκπαιδευτικά προγράμματα
    Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

    Νοέμβριος 2018 – Μάιος 2019
    Περισσότερα
  • Τα μαθήματα αλλιώς

    Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού-καλλιτεχνικού, επιμορφωτικού forum
    «Τα μαθήματα αλλιώς»

    30 Μαρτίου – Απριλίου 2019
    Περισσότερα
  • Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα.

    Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα

    Μάιος 2019
    Περισσότερα
  • Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

    Πρόταση χορηγίας για διοργάνωση συναυλίας για την παρουσίαση & ανάδειξη νέων σπουδαστών που διακρίνονται στους διαγωνισμούς του Κ.Ω.Θ.
    Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

    Χειμώνας 2018-2019
    Περισσότερα
  • ορχήστρα δωματίου Contra Tempo

    Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη της ορχήστρας δωματίου "Contra Tempo"

    Μάιος 2019
    Περισσότερα
  • παράσταση Opera Buffa

    Πρόταση χορηγίας, για την παράσταση "Opera Buffa" - Υποστήριξη νέων καλλιτεχνών

    Δεκέμβριος –Μάιος 2019
    Περισσότερα
  • Αριστοφανική κωμωδία Όρνιθες

    Πρόταση χορηγίας της Αριστοφανικής κωμωδίας «Όρνιθες» διασκευασμένη σε παραμύθι με μουσική υποστήριξη και χορό

    Μάρτιος και Μάιος 2019
    Περισσότερα
  • δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd

    Πρόταση χορηγίας για τη δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd με πρωτότυπα μουσικά έργα γραμμένα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

    Εντός του 2019
    Περισσότερα
  • κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού

    Πρόταση χορηγίας για την κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού με τίτλο «Η μουσική και ο κόσμος της»

    Εντός του 2019
    Περισσότερα
  • έκδοση ιστορικού λευκώματος

    Πρόταση χορηγίας για την έρευνα και την έκδοση ιστορικού λευκώματος του πρώτου Διευθυντή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κ. Καζαντζή Αλέξανδρου

    Εντός του 2019
    Περισσότερα
  • Ανάδοχος μουσικού οργάνου

    Ανάδοχος μουσικού οργάνου

    Πρόταση συντήρησης μουσικού οργάνου από 10 euro το μήνα.
    Περισσότερα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι


 on line Κατάλογος Βιβλιοθηκών ΑΠΘ      Bιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Μακεδονίας      Σύλλογος Γονέων του ΚΩΘ      Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος      Συλ. Κατ. Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών