10/01/2018 jannis pavlidis 10 1 >Σεμινάριο τζαζ αρμονίας και αυτοσχεδιασμού με τον Γιάννη Παυλίδη
jannis pavlidis 10 1

Σεμινάριο τζαζ αρμονίας και αυτοσχεδιασμού με τον Γιάννη Παυλίδη οργανώνει το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης την Τετάρτη  10 Ιανουαρίου 2018.

Το  σεμινάριο θα επικεντρωθεί στην ανάλυση και εκτέλεση της αρμονίας του αυτοσχεδιασμού (κλίμακες και χρήση των arpeggios, επιλογές αντικαταστάσεων).

Το ίδιο βράδυ θα ακολουθήσει  συναυλία με τον Γιάννη Παυλίδη και τους συνεργάτες του, οι οποίοι  θα παρουσιάσει συνθέσεις του Γιάννη Παυλίδη καθώς και επιλεγμένα, διασκευασμένα από τον Παυλίδη, κομμάτια δημιουργών  της τζαζ.

Είσοδος στη συναυλία 8 και 5 ευρώ.

Πληροφορίες για το σεμινάριο στο τηλ 2316009657

Γιάννης Παυλίδης

Γεννημένος στη Σουηδία. Έζησε στη Στοκχόλμη το 1981-1990 και σπούδασε κοντά στον Alvaro Is Rojas (πιανιστας με τους: Josephine Baker,Grady Tate, Joe Farrell) και στον Ola Bengtson (επικεφαλής του Τμήματος Jazz, Stockholm Royal Academy). Το διάστημα 1990-1994 σπούδασε στο Berklee College of Music με μερική υποτροφία (Magna Cum Laude, Professional Performance Achievement Division Award) και διδάχτηκε κιθάρα από τον Jon Damian (δάσκαλος των Bill Frisell, Wayne Krantz, Kurt Rosenwinkel). Ακόμα, παρακολούθησε μαθήματα υπό την διεύθυνση των Rick Peckham, Hal Crook, Fred Lipsius (από το συγκρότημα Blood Sweat and Tears) και ιδιαίτερα μαθήματα με τον Jerry Bergonzi. Άρχισε να εργάζεται επαγγελματικά το 1983 και από τότε έχει ασχοληθεί με ένα ευρύ μουσικό φάσμα (Pop, Rock, Blues, Jazz, Ελληνική παραδοσιακή μουσική) σε χώρες όπως η Σουηδία, οι Η.Π.Α., η Σερβία, η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αγγλία, με πολλαπλές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές, στην εθνική ελληνική τηλεόραση και σε διεθνή φεστιβάλ.

Από το 2003 είναι κάτοχος MMus (Masters in Music Performance) από το Leeds University. Αυτή τη στιγμή διδάσκει ως καθηγητής τα επίπεδα BA Jazz, BA Pop (principal studies, ensembles) στο Μουσικό Conservatoire του Leeds (2003- σήμερα).Τα τελευταία 10 χρόνια εμφανίζεται συχνά σε όλη την Αγγλία και την Ελλάδα, συμμετέχοντας σε περιοδείες και οργανώνοντας ηχογραφήσεις μαζί με διεθνούς βεληνεκούς καλλιτέχνες όπως ο David Liebman, (2005,2011) γνωστός για τις συνεργασίες του με τους: Miles Davis, Elvin Jones, Pete La Roca., Adam Nussbaum (2007,2010,2011), συνεργατης των: Michael Brecker, James Moody, Sonny Rollins, Stan Getz, John Scofield, John Abercrombie κ.α. και ο Greg Hutchinson (3 Οκτωβρίου 2015), συνεργάτης: Ray Brown, Joe Henderson, Joshua Redman κ.α.

Στις πιο πρόσφατες δουλειές του περιλαμβάνονται η συνεργασία με τον Γιώργο Κοντραφούρη και τον Adam Nussbaum σε ένα δίσκο που κυκλοφόρησε  παγκοσμιως από την εταιρεία FMR Records www.jiannispavlidis.com/#organtrio καθώς και μια ηχογράφηση ντουέτου με τον πρώην μαθητή της σχολής Leeds College of Music,  Matt Anderson, από την δισκογραφική εταιρεία New Jazz Records.

Έγραψαν:

«Είναι ένα πολύ καλό δείγμα για την δυναμική και το επίπεδο της τεχνογνωσίας του

τρίο.. χέβι γκρουβ, εκπληκτικά σόλο, καλαίσθητη swing jazz μουσική με κυρίαρχα το όργανο και την κιθάρα.» - Jazzrytmit (Finland)

«Θεαματική, feel-good funk, άψογα εκτελεσμένη από ένα βιρτουόζικο τρίο κιθάρας/οργάνου/κρουστών»/ - The Press (UK)

«Υπέροχος ήχος, ωραίο γκρουβ και εντυπωσιακά σόλο από όλους…» -Jazzonline (Ελλάδα)

«Ο Γιάννης είναι ένας πολύ ταλαντούχος κιθαρίστας με ένα πολύ καλό μυαλό για τη σύνθεση και την ενορχήστρωση. Η όλη εμπειρία ήταν μια πραγματική απόλαυση». -David Liebman

«Εκπληκτική δεξιοτεχνία σε συνδυασμό με υπέροχες συνθέσεις». -Leeds Guide,UK

«Εξαιρετικός κιθαρίστας και δάσκαλος της Jazz...» - 7jazz, UK

«Το μουσικό τρίο με επικεφαλής τον Παυλίδη στην κιθάρα έπαιξε μερικές ορίτζιναλ συνθέσεις και έδωσε μια νέα πνοή στα standards με ευχάριστα ιδιόμορφες ενορχηστρώσεις». –The Press, UK

Fotios Jiannis Pavlidis

Guitarist, Composer, Principal Lecturer

Αίτηση Συμμετοχής


Χορηγικά Προγράμματα
 • Εκπαιδευτικά προγράμματα Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Πρόταση χορηγίας,
  Εκπαιδευτικά προγράμματα
  Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Νοέμβριος 2018 – Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Τα μαθήματα αλλιώς

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού-καλλιτεχνικού, επιμορφωτικού forum
  «Τα μαθήματα αλλιώς»

  30 Μαρτίου – Απριλίου 2019
  Περισσότερα
 • Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα.

  Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Πρόταση χορηγίας για διοργάνωση συναυλίας για την παρουσίαση & ανάδειξη νέων σπουδαστών που διακρίνονται στους διαγωνισμούς του Κ.Ω.Θ.
  Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Χειμώνας 2018-2019
  Περισσότερα
 • ορχήστρα δωματίου Contra Tempo

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη της ορχήστρας δωματίου "Contra Tempo"

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • παράσταση Opera Buffa

  Πρόταση χορηγίας, για την παράσταση "Opera Buffa" - Υποστήριξη νέων καλλιτεχνών

  Δεκέμβριος –Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Αριστοφανική κωμωδία Όρνιθες

  Πρόταση χορηγίας της Αριστοφανικής κωμωδίας «Όρνιθες» διασκευασμένη σε παραμύθι με μουσική υποστήριξη και χορό

  Μάρτιος και Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd

  Πρόταση χορηγίας για τη δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd με πρωτότυπα μουσικά έργα γραμμένα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού

  Πρόταση χορηγίας για την κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού με τίτλο «Η μουσική και ο κόσμος της»

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • έκδοση ιστορικού λευκώματος

  Πρόταση χορηγίας για την έρευνα και την έκδοση ιστορικού λευκώματος του πρώτου Διευθυντή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κ. Καζαντζή Αλέξανδρου

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Πρόταση συντήρησης μουσικού οργάνου από 10 euro το μήνα.
  Περισσότερα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι


 on line Κατάλογος Βιβλιοθηκών ΑΠΘ      Bιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Μακεδονίας      Σύλλογος Γονέων του ΚΩΘ      Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος      Συλ. Κατ. Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών