27-29/03/2020 2ος Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός Τάσος Παππάς  
Tasos Pappas last

 Πιάνο             Κλαρινέτο          Κόρνο           Όμποε           Σαξόφωνο   

 Τρομπέτα     Τρομπόνι        Φαγκότο     Φλάουτο     Χορωδίες

Ο Τάσος Παππάς γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1926. Υπήρξε µία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της ελληνικής χορωδιακής ιστορίας. Καθηγητής Θεωρητικών στο Κρατικό ωδείο Θεσσαλονίκης, καθηγητής μουσικής στο Αμερικάνικο Κολλέγιο «Ανατόλια», στην Αμερικάνικη Γεωργική σχολή και υπεύθυνος για την μουσική στις κατασκηνώσεις της Χ.Α.Ν.Θ στο Πήλιο. Είχε αναλάβει τη διεύθυνση πολλών χορωδιών µε πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διασκεύασε και εναρμόνισε µε εξαιρετικό τρόπο δημοτικά τραγούδια και «Lieder» για τετράφωνη χορωδία. Το μικρό δείγμα των έργων που άφησε πίσω του δείχνει ένα μεγάλο συνθετικό ταλέντο και ταυτόχρονα αποτελεί υλικό για μετέπειτα ενορχηστρώσεις. Πέθανε νέος το 1970 στην Θεσσαλονίκη χωρίς να προλάβει να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο, τη δημιουργία µας δεύτερης Λυρικής σκηνής µε έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Το τμήμα Επιμορφωτικών Προγραμμάτων της  Χ.Α.Ν.Θ, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης  και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, προκηρύσσουν στη Θεσσαλονίκη τον 2ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό “Τάσος Παππάς” 2020

Ο 2ος Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός “Τάσος Παππάς” 2020  για το πιάνο και τα πνευστά θα διεξαχθεί στις 27, 28 και 29 Μαρτίου 2020, ενώ ο διαγωνισμός Χορωδιών στις 29 Μαρτίου 2020.

Ο προκριματικός κύκλος όλων των κατηγοριών των μουσικών οργάνων θα διεξαχθεί Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κέντρου Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κουντουριώτου 17, Λιμάνι)
Ο τελικός κύκλος όλων των κατηγοριών μουσικών οργάνων θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου και την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 .στην Αίθουσα Εκδηλώσεων “Μελίνα Μερκούρη” του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, (Φράγκων 15).
Λεπτομέρειες για την απονομή των βραβείων θα ανακοινωθούν αργότερα.

Το δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό για τα όργανα είναι 35€ και κατατίθεται στην Τράπεζα Πειραιώς Δικαιούχος Χ.Α.Ν.Θ
Αρ. Λογαριασμού  5233-061002-670
ΙBAN  GR 4101722330005233061002670
(ως καταθέτης θα εμφανίζεται ο διαγωνιζόμενος) για τον Διαγωνισμό ¨Τάσος Παππάς¨.

Οι υποψήφιοι θα υποβάλουν την Αίτηση Συμμετοχής στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για τον «Διαγωνισμό Τάσος Παππάς» μέχρι τις 13 Μαρτίου 2020  συνοδευόμενη από τα εξής:

 1. ΑΙΤΗΣΗ
 2. Μικρό Βιογραφικό
 3. Φωτογραφία υποψηφίου σε καλή ανάλυση

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής τους το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020.

Ο διαγωνισμός  χορωδιών θα διεξαχθεί την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 στο  Αμφιθέατρο Τελετών ΠΑΜΑΚ Θεσσαλονίκης, (Εγνατίας 156). Ο διαγωνισμός για τις χορωδίες είναι ετήσιος. Όλοι οι άλλοι διαγωνισμοί των οργάνων θα γίνονται κάθε δυο χρόνια. Το 2021 θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός εγχόρδων, κιθάρας και άρπας .

Οι παρτιτούρες των έργων της κάθε διαγωνιζόμενης χορωδίας, σε 3 αντίτυπα θα αποσταλούν με το ταχυδρομείο στην διεύθυνση:
2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός “Τάσος Παππάς” (Παππά Λέττη), Δεσπεραί 3, Θεσσαλονίκη 54621
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι διαγωνιζόμενες χορωδίες θα υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής (συνημμένη φόρμα) στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για τον «Διαγωνισμό Τάσος Παππάς» μέχρι τις 13 Μαρτίου 2020  συνοδευόμενη από τα εξής:

 1. Ιστορικό χορωδίας έως 300 λέξεις
 2. Βιογραφικό μαέστρου έως 150 λέξεις
 3. Φωτογραφία χορωδίας σε καλή ανάλυση

Το δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι 90 ευρώ για κάθε διαγωνιζόμενη χορωδία και κατατίθεται στην Τράπεζα  Πειραιώς, Δικαιούχος Χ.Α.Ν.Θ. Χορωδία που διαγωνίζεται σε περισσότερες από μία κατηγορίες, καταβάλει το ποσό των 50 ευρώ για κάθε επιπλέον κατηγορία.
Αρ. Λογαριασμού  5233-061002-670
ΙBAN  GR 4101722330005233061002670
(όνομα καταθέτη – όνομα Χορωδίας) για το Διαγωνισμό «Τάσος Παππάς».
Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής της χορωδίας, το ποσό συμμετοχής που έχει καταβληθεί δεν επιστρέφεται.

Βραβεία για τις κατηγορίες των οργάνων 

Ειδικό βραβείο «Τάσος Παππάς»- Χρηματικό Βραβείο (500 ευρώ) ένα για την κατηγορία του πιάνου και ένα για την κατηγορία των πνευστών.
Σε κάθε κατηγορία μουσικών οργάνων, (για κάθε μουσικό όργανο χωριστά), θα δοθούν Α΄, Β΄, Γ’ βραβείο και έπαινοι. Η κριτική επιτροπή ενδέχεται και να μην απονείμει βραβεία.
Τα Α’ Βραβεία της κάθε κατηγορίας θα συμμετάσχουν σε συναυλία που θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης και στο 7th Aegean Arts International  Festival ‘Rising Stars’ 2020  στην Κρήτη. https://aegeanartsfestival.wixsite.com/aafa
Τα Α’ Βραβεία της Γ’ κατηγορίας πιάνου θα συμμετάσχουν σε μια κοινή συναυλία με έργα για 4 χέρια ή για 2 πιάνα με τον διακεκριμένο πιανίστα Βασίλη Βαρβαρέσο.
Τα Α΄ βραβεία όλων των Κατηγοριών των πνευστών , θα συμμετάσχουν σε Master Class και συναυλία με τον διακεκριμένο ομποΐστα Δημήτρη Κίτσο και το μουσικό σύνολο Orpheus Soloists.
Όλα τα βραβεία θα συμμετάσχουν στον καλλιτεχνικό χώρο https://handmadepiano.eu  στην Νέα Γωνιά, Χαλκιδικής σε μια συναυλία-γιορτή  “Κάτω από τα αστέρια’’ και θα έχουν την δυνατότητα μετά από αξιολόγηση να συμμετάσχουν σε ό,τι επιμορφωτικά προγράμματα  θα προκύψουν στον χώρο αυτό (masterclasses – φεστιβάλ).

Βραβεία για τις χορωδίες 

Χρηματικό «Βραβείο Τάσος Παππάς» (500 ευρώ) για  τη χορωδία από όλες τις κατηγορίες που θα συμπληρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία.
Συναυλία των βραβευμένων χορωδιών σε αίθουσα της Θεσσαλονίκης
Όλα τα βραβεία των μουσικών οργάνων και οι χορωδίες που θα βραβευθούν με πρώτα βραβεία, θα συμμετάσχουν στη συναυλία – γιορτή “Κάτω από τα αστέρια’’ στον καλλιτεχνικό χώρο https://handmadepiano.eu στην Νέα Γωνιά, Χαλκιδικής και θα έχουν την δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν και μετά από αξιολόγηση από τον αντίστοιχο καθηγητή οργάνου, να συμμετάσχουν σε επιμορφωτικά προγράμματα που θα προσφερθούν στο χώρο (masterclasses – φεστιβάλ).

 

Χορηγικά Προγράμματα
 • Εκπαιδευτικά προγράμματα Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Πρόταση χορηγίας,
  Εκπαιδευτικά προγράμματα
  Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Νοέμβριος 2018 – Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Τα μαθήματα αλλιώς

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού-καλλιτεχνικού, επιμορφωτικού forum
  «Τα μαθήματα αλλιώς»

  30 Μαρτίου – Απριλίου 2019
  Περισσότερα
 • Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα.

  Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Πρόταση χορηγίας για διοργάνωση συναυλίας για την παρουσίαση & ανάδειξη νέων σπουδαστών που διακρίνονται στους διαγωνισμούς του Κ.Ω.Θ.
  Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Χειμώνας 2018-2019
  Περισσότερα
 • ορχήστρα δωματίου Contra Tempo

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη της ορχήστρας δωματίου "Contra Tempo"

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • παράσταση Opera Buffa

  Πρόταση χορηγίας, για την παράσταση "Opera Buffa" - Υποστήριξη νέων καλλιτεχνών

  Δεκέμβριος –Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Αριστοφανική κωμωδία Όρνιθες

  Πρόταση χορηγίας της Αριστοφανικής κωμωδίας «Όρνιθες» διασκευασμένη σε παραμύθι με μουσική υποστήριξη και χορό

  Μάρτιος και Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd

  Πρόταση χορηγίας για τη δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd με πρωτότυπα μουσικά έργα γραμμένα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού

  Πρόταση χορηγίας για την κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού με τίτλο «Η μουσική και ο κόσμος της»

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • έκδοση ιστορικού λευκώματος

  Πρόταση χορηγίας για την έρευνα και την έκδοση ιστορικού λευκώματος του πρώτου Διευθυντή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κ. Καζαντζή Αλέξανδρου

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Πρόταση συντήρησης μουσικού οργάνου από 10 euro το μήνα.
  Περισσότερα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι


 on line Κατάλογος Βιβλιοθηκών ΑΠΘ      Bιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Μακεδονίας      Σύλλογος Γονέων του ΚΩΘ      Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος      Συλ. Κατ. Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών