12/02/2020 CANTOS, συναυλία με έργα για φωνή και πιάνο, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου.   
Michail 12 2 228 330

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

CANTOS, συναυλία με έργα για φωνή και πιάνο, φιλοξενεί το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020.

Η Γιούλα Μιχαήλ, στο τραγούδι και ο Θανάσης Μπιλιλής στο πιάνο, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια συνθετών που εμπλέκονται σε κοινές διαδρομές ή αισθητικές αναζητήσεις και οι οποίοι συνδυάζουν το στέρεο ακαδημαϊκό υπόβαθρο με την μεγάλη απήχηση στο ευρύ κοινό. Ο διανοούμενος, Serge Gainsbourg, μόνιμος κάτοικος και λάτρης του Παρισιού και της jazz «συναντάει» τον Cole Porter που την εποχή του Μεσοπολέμου διαλέγει το Παρίσι για να ζήσει και να εμπνευστεί την μουσική του. Στο Παρίσι θα μεγαλουργήσει και ο Michel Legrand, μεγάλος κινηματογραφικός συνθέτης αλλά και αυθεντία της jazz, γράφοντας αξέχαστα μουσικά θέματα και επιτυχίες που έγιναν γνωστές σε όλο τον κόσμο. Με την ίδια πυξίδα, ο Astor Piazzolla αφήνει το τάνγκο του Buenos Aires για να σπουδάσει στο Παρίσι και να δημιουργήσει το πρωτοποριακό nuevo tango. Ο Astor Piazzolla όμως τόσο ως παιδί Ιταλών μεταναστών αλλά και με την συνεργασία του με την διάσημη Ιταλίδα τραγουδίστρια Milva, μας «ανοίγει την πόρτα» και για την Ιταλία ώστε να κλείσει ο κύκλος με έναν άλλο γνωστό και κορυφαίο συνθέτη, τον Nino Rota ο οποίος συνεργαζόμενος με τον Federico Fellini θα συνθέσει πολλά από τα πιο σημαντικά και γνωστά μουσικά θέματα της κινηματογραφικής μουσικής.

Η Γιούλα Μιχαήλ γεννήθηκε στο Bόλο. Σπούδασε λυρικό τραγούδι (δίπλωμα μονωδίας με άριστα) στην Aθήνα, μουσική παιδαγωγική και τζαζ αυτοσχεδιασμό στο Παρίσι (Ecole d’ art Martenot, IACP), όπου συμμετείχε σε συναυλίες τζαζ. Έχει συμμετάσχει σε παραγωγές του Mεγάρου Mουσικής Aθηνών (“Mία ιστορία της jazz”, “Πυλάδης”) κι έχει συνεργαστεί με το Aμφιθέατρο του Σπ. Eυαγγελάτου στην Eπίδαυρο στη μουσική διδασκαλία. Tραγούδησε με το Kουιντέτο Mιb (τανγκό) του Iονίου Πανεπιστημίου, τους Novitango, τους Jazz Upstairs Band, τους Jazzin', την Oρχήστρα Tζαζ του Δήμου Aθηναίων αλλά και με γνωστούς μουσικούς της ελληνικής jazz σκηνής σε συναυλίες στην Aθήνα, στην Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Eλλάδας. Έχει συνεργαστεί με σύγχρονους συνθέτες όπως M. Λαπιδάκης, Γ. Kουρουπός, N. Kυπουργός, Δ. Παπαγεωργίου, S. Adam, και έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ. Σε συνεργασία με την Iωάννα Πολυζωίδου έχει παρουσιάσει Lieder των G. Malher, Cl. Debussy, Ch. Ives, J. Brahms, De Falla, κ.ά. ενώ έχει συνεργαστεί με το Εργαστήριο Σύγχρονης Μουσικής του Α.Π.Θ με θέμα τις Sequenzas του L.Berio Συνεργάστηκε με την Oρχήστρα των Xρωμάτων στο κύκλο μουσική-σινεμά και με τους Plaza ensemble σε ένα αφιέρωμα στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο.

Δισκογραφικά εμφανίσθηκε στο CD “‘Eργα Eλλήνων Συνθετών” της “Oρχήστρας Nυκτών Oργάνων Δήμου Πάτρας” ενώ με τον γάλλο συνθέτη/τρομπετίστα Serge Adam, κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2008, το cd synomilia για φωνή, τρομπέτα και ηλεκτρονικά από την εταιρεία defkaz -

Στην Eλλάδα συνεργάζεται με ωδεία της Θεσσαλονίκης και της Aθήνας ως καθηγήτρια μονωδίας και σύγχρονου τραγουδιού αλλά και ως μουσικο-εκπαιδευτικός.

Έχει γράψει τα μουσικά παραμύθια «Η μεγάλη βόλτα του κύριου Πετράν», «Τιριμπιμπίμ, ο ιππότης των χρωμάτων»  Επίσης τις διασκευές για μικρά παιδιά των έργων  «Ο μαγικός αυλός» και “Ο κουρέας της Σεβίλλης”  Εκδόσεις Διάπλαση, όπως επίσης τα μουσικοεκπαιδευτικά βιβλία «Πινακωτή, πινακωτή και στα παιχνίδια μουσική» Εκδόσεις Σπουδή και «Φωνητικά παιχνίδια, από την ομιλία στο τραγούδι» Εκδόσεις Διάπλαση

Έχει συνεργαστεί με τους A4M productions ως vocalist στα έργα «Κανταν» και την εικαστικο-θεατρική παράσταση  “Prometheus bounded”  σε σκηνοθεσία της Αθηνάς Δράγκου.

Ο Θανάσης Μπιλιλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Πήρε δίπλωμα πιάνου (“άριστα παμψηφεί”) από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητή το Γ.Θυμή.

Συνέχισε τις σπουδές του στην Αθήνα με τον σολίστ Δ.Τουφεξή, ενώ έκανε μαθήματα και με τους B.Ringeissen (Σάλτσμπουργκ), O.Shabo (Βουδαπέστη), N.Ben Or (Λονδίνο), C.Tinley (Λονδίνο).

Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Γαλλία, Ελβετία, Γερμανία, Μ.Βρετανία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ολλανδία, Αυστραλία κ.α.), ενώ από το 1990 συνοδεύει στο πιάνο προβολές του βωβού κινηματογράφου σε διεθνή και ελληνικά φεστιβάλ. Έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τη Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την ορχήστρα “Καμεράτα” κ.α. ενώ ως μουσικός ή ενορχηστρωτής έχει συμμετοχές σε 24 δισκογραφικές παραγωγές.

Ιδρυτικό μέλος του Plaza Ensemble με το οποίο κυκλοφόρησε το c.d. “songs from the big screen” με τη συμμετοχή της soprano Σόνιας Θεοδωρίδου. (παραγωγή: “Human Voice” - Berlin)

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ και αριστούχος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με θεματικό αντικείμενο τη μουσική συνοδεία στον αμερικανικό βωβό κινηματογράφο.

Εκδηλώσεων ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15,

ώρα 21.00.

Είσοδος 10 και 5 ευρώ

Δωρεάν για καθηγητές και σπουδαστές ΚΩΘ

 

Χορηγικά Προγράμματα
 • Εκπαιδευτικά προγράμματα Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Πρόταση χορηγίας,
  Εκπαιδευτικά προγράμματα
  Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Νοέμβριος 2018 – Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Τα μαθήματα αλλιώς

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού-καλλιτεχνικού, επιμορφωτικού forum
  «Τα μαθήματα αλλιώς»

  30 Μαρτίου – Απριλίου 2019
  Περισσότερα
 • Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα.

  Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Πρόταση χορηγίας για διοργάνωση συναυλίας για την παρουσίαση & ανάδειξη νέων σπουδαστών που διακρίνονται στους διαγωνισμούς του Κ.Ω.Θ.
  Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Χειμώνας 2018-2019
  Περισσότερα
 • ορχήστρα δωματίου Contra Tempo

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη της ορχήστρας δωματίου "Contra Tempo"

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • παράσταση Opera Buffa

  Πρόταση χορηγίας, για την παράσταση "Opera Buffa" - Υποστήριξη νέων καλλιτεχνών

  Δεκέμβριος –Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Αριστοφανική κωμωδία Όρνιθες

  Πρόταση χορηγίας της Αριστοφανικής κωμωδίας «Όρνιθες» διασκευασμένη σε παραμύθι με μουσική υποστήριξη και χορό

  Μάρτιος και Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd

  Πρόταση χορηγίας για τη δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd με πρωτότυπα μουσικά έργα γραμμένα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού

  Πρόταση χορηγίας για την κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού με τίτλο «Η μουσική και ο κόσμος της»

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • έκδοση ιστορικού λευκώματος

  Πρόταση χορηγίας για την έρευνα και την έκδοση ιστορικού λευκώματος του πρώτου Διευθυντή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κ. Καζαντζή Αλέξανδρου

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Πρόταση συντήρησης μουσικού οργάνου από 10 euro το μήνα.
  Περισσότερα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι


 on line Κατάλογος Βιβλιοθηκών ΑΠΘ      Bιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Μακεδονίας      Σύλλογος Γονέων του ΚΩΘ      Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος      Συλ. Κατ. Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών