6/4/2023 Εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής σε συνεργασία με το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (ΚΩΘ) παρουσιάζει τη συναυλία με τίτλο B4 Hands - έργα σύγχρονης μουσικής για σόλο πιάνο, δύο πιάνα & πιάνο (4 χέρια)”, με τους Λετονούς πιανίστες Juris Žvikovs & Sanita Glazenbourga, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 στις 8 το βράδυ,  στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη»
 

21 06 2020

 

                                                                          

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής σε συνεργασία με το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (ΚΩΘ) παρουσιάζει τη συναυλία με τίτλο B4 Hands - έργα σύγχρονης μουσικής για σόλο πιάνο, δύο πιάνα & πιάνο (4 χέρια)”, με τους Λετονούς πιανίστες Juris Žvikovs & Sanita Glazenbourga. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 στις 8 το βράδυ,  στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του ΚΩΘ (Φράγκων 15).

Θα παρουσιαστούν έργα Ευρωπαίων και Αμερικανών συνθετών του 20ου και 21ου αιώνα – και συγκεκριμένα των Gyorgy Ligeti, Henry Cowell, George Crumb, καθώς και δύο παγκόσμιες πρώτες εκτελέσεις έργων των φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Γιώργου Bαρδάκη και Γιάννη Βογιατζή.

To ντουέτο Žvikovs-Glazenbourga ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία πριν από 20 χρόνια. Στην πορεία του έχει δώσει πλήθος ρεσιτάλ στην Ευρώπη, τα οποία συχνά έχουν έναν θεματικό χαρακτήρα. Οι μουσικοί που το απαρτίζουν είναι δύο καταξιωμένοι Λετονοί πιανίστες, καθηγητές στη μουσική ακαδημία JVLMA της Ρίγα.


Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

___________________________________________________________________________

Επικοινωνία με Δημοσιογράφους:

Δημήτρης Μαρωνίδης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Με την παράκληση να δημοσιευθεί ή να μεταδοθεί και να καλυφθεί η εκδήλωση

 

7/4/2023 Συναυλία Κουαρτέτου Σαξοφώνων «Ώσμωσις», την Παρασκευή 7 Απριλίου στις 9 το βράδυ, το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
 

21 06 2020

 

                                                                          

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 7 Απριλίου στις 9 το βράδυ, το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (ΚΩΘ) φιλοξενεί στην αίθουσα εκδηλώσεων “Μελίνα Μερκούρη” (Φράγκων 15) μία συναυλία του Κουαρτέτου Σαξοφώνων «Ώσμωσις» (Osmosis). Εκεί θα απολαύσουμε τους Χρίστο Ζένιο (σοπράνο σαξόφωνο), Αντώνη Φωτιάδη (άλτο σαξόφωνο), Θεόφιλο Σωτηριάδη (τενόρο σαξόφωνο) και Γιάννη Μυράλη (βαρύτονο σαξόφωνο), σε ένα πρόγραμμα πρωτότυπων έργων αλλά και διασκευών Ελλήνων συνθετών. Συγκεκριμένα, θα ερμηνευτούν τα έργα: Κωίτικα (1989) του Μ. Αδάμη (1929-2013), Typewriter Tune (2006) του Γ. Κουμεντάκη (γ. 1959), Hooked (again) (2019) του Σ. Τσιλιγγιρίδη (γ. 1977), Κυπριακή Σουίτα (1969/2023) του Ά. Μπαλτά (γ. 1948) και Point of No Return (2008) του Γ. Κουμεντάκη σε μεταγραφή για κουαρτέτο σαξοφώνων (2022) του Α. Φωτιάδη.

Με την ευκαιρία της συναυλίας, την Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου 9:30-12:30, ο καθηγητής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ. Γιάννης Μυράλης, θα προσφέρει στο ΚΩΘ ένα σεμινάριο  με τίτλο “Οργανική μουσική εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: Βασιζόμενοι στο παρελθόν, ατενίζοντας το μέλλον”. Και στις δύο δράσεις η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Το νεοσύστατο Κουαρτέτο Σαξοφώνων Ώσμωσις (Οsmosis) δημιουργήθηκε από τέσσερις διακεκριμένους σολίστες και παιδαγωγούς από την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίοι συνένωσαν τις δυνάμεις τους φιλοδοξώντας να διαδραματίσουν ένα σημαντικό ρόλο στην προώθηση της Ελληνικής μουσικής δωματίου για σαξόφωνο. Επιδιώκουν να αναβιώσουν με την τέχνη τους έργα του ρεπερτορίου που είναι «κρυμμένα» και ξεχασμένα και ταυτόχρονα να εμπνεύσουν εν ζωή συνθέτες για την παραγωγή νέων δημιουργιών. Για παράδειγμα, το κουαρτέτο αποπειράται να συνδυάσει πρωτότυπα και διασκευασμένα έργα του σύγχρονου συνθέτη Γιώργου Κουμεντάκη, αρμονικά συνυφασμένα με τις αναγεννησιακές μελωδίες ενός άλλου σπουδαίου Κρητικού συνθέτη, του Φραγκίσκου Λεονταρίτη (Francesco Londariti), πρεσβεύοντας έτσι πως η μουσική είναι η διαρκής προσπάθεια συναισθηματικής και διανοητικής  έκφρασης του ανθρώπου κάθε εποχής.

Το σεμινάριο του Δρ. Γιάννη Μυράλη απευθύνεται τόσο σε σπουδαστές μουσικών οργάνων αλλά και σε όσους εκπαιδευτικούς ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τη διδασκαλία τους με νέες ιδέες και πρακτικές που αφορούν την οργανική μουσική εκπαίδευση. Έπειτα από μια σύντομη ιστορική ανασκόπηση και αναφορά σε βασικά στοιχεία που αφορούν τη διδασκαλία μουσικών οργάνων, ο διδάσκων θα εστιάσει σε σύγχρονα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί μέσα από την ατομική και ομαδική διδασκαλία οργάνων σε τυπικά και μη τυπικά πλαίσια. Για περισσότερες πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

O Γιάννης Μυράλης είναι αναπληρωτής καθηγητής μουσικής παιδαγωγικής και σαξοφώνου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει ολοκληρώσει τις βασικές και ανώτατες σπουδές του στη μουσική (BM, MM & PhD) στις ΗΠΑ και έχει δώσει ρεσιτάλ μουσικής δωματίου στην  Ευρώπη, Καναδά και ΗΠΑ. Εμφανίστηκε ως σολίστ με το Ensemble Philharmonia, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και το Μακεδονικό Κουαρτέτο Σαξοφώνων. Ως μέλος του διακεκριμένου κουαρτέτου Transcontinental Saxophone Quartet είναι νικητής διαφόρων διαγωνισμών μουσικής δωματίου στις ΗΠΑ. Το κουαρτέτο εμφανίστηκε ως σολίστ με τη Βασιλική Μπάντα της Βελγικής Αεροπορίας και την Jackson Symphony Orchestra στις ΗΠΑ, ενώ ο ψηφιακός τους δίσκος «Mountain Roads» έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Mediterranean Trio με το οποίο έχει δώσει αρκετές εμφανίσεις στην Ευρώπη. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο University of Windsor και το Lionel Hampton School of Music του University of Idaho στις ΗΠΑ. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Σαξοφώνων Κύπρου Σαξοφωνία, μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Καθηγητών Μουσικής Δωματίου (ECMTA) και πρόεδρος του Instrumental and Vocal Music Teaching Commission (IVMTC) της Διεθνούς Οργάνωσης Μουσικής Εκπαίδευσης (ISME).  

 

22/03/2023 Το πιανιστικό σύνολο "Krama Piano Ensemble", στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 στις 7 το βράδυ.
 

21 06 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μία «γιορτή» του πιάνου θα απολαύσουμε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (ΚΩΘ) με το πιανιστικό σύνολο «Krama Piano Ensemble», που εμφανίζεται στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 στις 7 το βράδυ. Το σύνολο ίδρυσε το 2004 η καθηγήτρια του ΚΩΘ Ζωή Σαμσαρέλου με την αρχική ονομασία «Temperamentum». Αποτελείται από πιανίστες που ερμηνεύουν έργα για 4 ή περισσότερα χέρια σε ένα ή δύο πιάνα. Όλοι οι πιανίστες είναι απόφοιτοι της τάξης της κυρίως στο ΚΩΘ, οι οποίοι δραστηριοποιούνται καλλιτεχνικά εντός και εκτός Ελλάδος. Τα μέλη του συνόλου εναλλάσσονται στις συναυλίες, γύρω από ένα σταθερό πυρήνα μόνιμων μελών.

Το σύνολο έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο ΚΩΘ και στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο του αφιερώματος στο Φεστιβάλ Πηλίου (2019). Οι συναυλίες του συνόλου βασίζονται σε συγκεκριμένη θεματική κάθε φορά, όπως το αφιέρωμα σε Έλληνες συνθέτες και σε έργα εμπνευσμένα από την τζαζ. Το πρώτο εξάμηνο του 2023 έχουν προγραμματιστεί συναυλίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βόλο, με θέμα τα 4 βασικά στοιχεία της Φύσης: Γη, Αέρας, Νερό και Φωτιά – στα οποία κατά τους αρχαίους Έλληνες βασίζεται η δομή του κόσμου.

Το πρόγραμμα της συναυλίας τις 22/3 έχει τίτλο «Κράσις – Τα Τέσσερα Στοιχεία». Όπως εξηγεί η Ζωή Σαμσαρέλου, το πρόγραμμα βασίζεται στην αντίληψη των προσωκρατικών φιλοσόφων (6ος - 5ος αι. π.Χ.) ότι η πρωταρχική αρχή των όντων είναι ο αέρας, το νερό και η φωτιά, το άπειρο κι οι αριθμοί, και κατ’ επέκταση στη θεωρία του Ιπποκράτη (5ος - 4ος αι. π.Χ.), θεμελιωτή της επιστημονικής ιατρικής, ότι τα 4 στοιχεία (γη, αέρας, νερό, φωτιά), αντιστοιχούν σε ένα όργανο του σώματος και σε μία εποχή του έτους. Κατά τον Ιπποκράτη, υπό την επίδραση του εξωτερικού περιβάλλοντος, στο σώμα εμπεριέχονται τέσσερις ζωογόνοι χυμοί που διαμορφώνουν την ιδιοσυγκρασία κάθε ανθρώπου. Ο όρος «Κράσις» υποδηλώνει τη σωστή αναλογία των χυμών.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Claude Debussy (1862-1918)

“Pour invoquer Pan dieu du vent d’été» (Six épigraphes antiques)

- Ζωή Σαμσαρέλου, Ορέστης Σιωρόπουλος

Manuel de Falla (1876-1946)

Danza Ritual del Fuego

- Μαρία Τσιγάρα, Ιόλη Ρώσσιου

 

Astor Piazzolla (1921-1992)

“Verano Porteño” (Cuatro Estaciones Porteñas)

- Μαρία Τσιγάρα, Ευαγγελία Αργυροπούλου

Maurizio Kagel (1931-2008)

Der Eid von Hippoktrates για 3 πιανίστες σε ένα πιάνο

- Ευαγγελία Αργυροπούλου, Ιόλη Ρώσσιου, Ορέστης Σιωρόπουλος  

 

Claude Debussy

“Pour un tombeau sans nom” (Six épigraphes antiques)

- Ζωή Σαμσαρέλου, Ορέστης Σιωρόπουλος

 

Ιωάννης Γκίκας (γ. 1974)

Το κυνήγι της Δήμητρας (2012/2022)

- Mαρία Τσιγάρα

Νestor Τaylor (γ. 1963)

Scarlet letters, 3 piano preludes (2021)

“Alone together”

“Sunday dreaming”

“Choose to be me”

- Ευαγγελία Αργυροπούλου, Μιχάλης Καλτσίδης

 

Astor Piazzolla

“Otoño Porteño” (Cuatro Estaciones Porteñas)

- Ζωή Σαμσαρέλου, Ευαγγελία Αργυροπούλου

                        

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

George Frideric Handel (1685-1759)

“Allegro with Hornpipe” (Water Music), σε διασκευή Carl Burchard για πιάνο 4 χέρια

- Ιόλη Ρώσσιου, Μιχάλης Καλτσίδης

 

Camille Saint-Saëns (1835-1921)

“Aquarium”

“Le cygne” (Le carnaval des animaux)

- Ιόλη Ρώσσιου, Ορέστης Σιωρόπουλος

Γιώργος Κουμεντάκης (γ. 1959)

“Από την Τηθύν στη Μεσόγειο” (Μεσόγειος Έρημος, 1999)

- Ζωή Σαμσαρέλου

Astor Piazzolla

“Invierno Porteño” (Cuatro Estaciones Porteñas)

- Ευαγγελία Αργυροπούλου, Ιόλη Ρώσσιου

 

Γιώργος Κουμεντάκης

“Ένας γρύλλος στο φαράγγι του Κοτσυφού”, για 3 πιανίστες σε ένα πιάνο (2012)

- Ζωή Σαμσαρέλου, Κατερίνα Παπάζογλου, Μαρία Τσιγάρα

 

Ασπασία Νασοπούλου (γ. 1972)

Ochto (2016)

- Κατερίνα Παπάζογλου

Igor Stravinsky (1882-1971)

“Sacrificial Dance of the Chosen Maiden” (The Rite of Spring)

- Ευαγγελία Αργυροπούλου, Ορέστης Σιωρόπουλος

Astor Piazzolla (1921-1992)

“Verano Porteño” (Cuatro Estaciones Porteñas)

- Κατερίνα Παπάζογλου, Ζωή Σαμσαρέλου

 

Λίγα λόγια για τους συντελεστές:

Ευαγγελία Αργυροπούλου

Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Μουσική Παιδαγωγική (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου), απόφοιτη ειδίκευσης πιάνου του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ (τάξη Ζ. Σαμσαρέλου) και διπλωματούχος του ΚΩΘ (τάξη Ζ. Σαμσαρέλου). Έχει βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου. Είναι εκπαιδευτικός μουσικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και συνεργάζεται ως συνοδός-πιανίστα με διάφορα ωδεία καθώς και με το Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου.

Μιχάλης Καλτσίδης

Διπλωματούχος πιάνου του ΚΩΘ το 2019 (τάξη Ζ. Σαμσαρέλου). Έχει συμμετάσχει σε σύνολα μουσικής δωματίου. Έχει βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών του ΑΠΘ και τώρα φοιτά στο μεταπτυχιακό τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ.

Κατερίνα Παπάζογλου

Κάτοχος  M.A. in Music, 2008, California State University, Los Angeles, (advisor  Dr. David Connors) με υποτροφία Fulbright, απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής  Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ (τάξη Ζ. Σαμσαρέλου) και διπλωματούχος πιάνου και φούγκας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης (2000, τάξη Γιώργου Τζούκα). Είναι  διορισμένη εκπαιδευτικός μουσικής σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας, έχει εργαστεί ως καθηγήτρια πιάνου και μουσικής συνοδείας (Βερολίνο, Σιγκαπούρη, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη) κι έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ.

Ιόλη Ρώσσιου

Απόφοιτη του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ με ειδίκευση στη Σύνθεση και κατεύθυνση Σύγχρονης Μουσικής, κάτοχος διπλώματος πιάνου (ΚΩΘ τάξη Ζ. Σαμσαρέλου) και πτυχίου φούγκας (ΚΩΘ τάξη Κώστα Τσούγκρα). Εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου, μουσικής αγωγής και χορωδίας στη Θεσσαλονίκη και είναι εξωτερική συνεργάτης των Θεατρικών Εργαστηρίων του ΚΘΒΕ. Ως συνθέτρια έχει γράψει μουσική για παιδικά παραμύθια, για το ΚΘΒΕ και για μικρούς θιάσους και έχει συνεργαστεί με την ΕΡΤ 3. 

Ορέστης Σιωρόπουλος

Σπουδαστής Γ΄ Ανωτέρας του ΚΩΘ (τάξη Ζ. Σαμσαρέλου), απόφοιτος του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας (πτυχία Αρμονίας και Αντίστιξης), φοιτητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ. Έχει διακριθεί με Β΄ Βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό "Τάσος Παππάς", έχει συμμετάσχει σε σύνολα μουσικής δωματίου κι έχει συμπράξει ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μαρία Τσιγάρα

Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Διδακτική της Μουσικής του τμήματος ΜΕΤ του ΠΑΜΑΚ, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, κάτοχος Διπλώματος Πιάνου από το ΚΩΘ (τάξη Ζ. Σαμσαρέλου) και Πτυχίου Αρμονίας (τάξη Κώστα Τσούγκρα). Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, έχει λάβει μέρος ως πιανίστρια στον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Διεύθυνσης Ορχήστρας "Felix Mendelssohn" της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης κι έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ. Από το 2002 εργάζεται ως συνοδός και καθηγήτρια πιάνου σε ωδεία της Θεσσαλονίκης. Έχει συνεργαστεί με το Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει και η Ζωή Σαμσαρέλου.

 

29/03/2023 Συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, την Accademia Musicale Chigiana, την Fondazione Accademia Incontri col Maestro και το CIDIM, στο Κ.Ω.Θ. με δύο συναυλίες στις 29 Μαρτίου και 5 Απριλίου.  
 

21 06 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειάς του, το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (ΚΩΘ) φιλοξενεί δύο πολύ ενδιαφέρουσες συναυλίες στις 29 Μαρτίου και 5 Απριλίου 2023, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, την Accademia Musicale Chigiana, την Fondazione Accademia Incontri col Maestro και το CIDIM (Ιταλική Εθνική Επιτροπή Μουσικής). H είσοδος και στις δύο συναυλίες είναι ελεύθερη και θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15, Θεσσαλονίκη.

Στην πρώτη συναυλία της Τετάρτης 29 Μαρτίου στις 9 μμ στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», το κοινό της Θεσσαλονίκης θα απολαύσει το Quartetto Leonardo, ένα κουαρτέτο εγχόρδων το οποίο απαρτίζουν οι Sara Pastine και Fausto Cigarini (βιολί), Salvatore Emanuel Borrelli (βιόλα) και  Lorenzo Cosi (βιολοντσέλο). Το σύνολο θα ερμηνεύσει γνωστά έργα του ρεπερτορίου, όπως το Κουαρτέτο σε Σολ μείζονα, op. 77 no. 1 του Franz Joseph Haydn (1732-1809), το Κουαρτέτο σε Ντο μείζονα, op. 59 no. 3 του Ludwig van Beethoven (1770-1827) και το Κουαρτέτο αρ. 1 σε Σολ ελάσσονα, op. 13 του Carl Nielsen (1865-1931).

Το Quartetto Leonardo γεννήθηκε από τη φιλία και το κοινό πάθος των μελών του για το ρεπερτόριο της μουσικής δωματίου. Τον Απρίλιο του 2019 έκανε το ντεμπούτο του στο Capri και στις Cappelle Medicee της Φλωρεντίας με τα Επτά τελευταία λόγια του Χριστού στο Σταυρό του Haydn. Έκτοτε, εμφανίστηκε σε διάφορα φεστιβάλ μουσικής δωματίου: Il Suono Giovane" (Φλωρεντία), Mantova Chamber Music Festival, Autunno Musicale (Caserta), Giovani alla ribalta (Varese), Ravenna Festival, Festival del Quartetto d’Archi di Gropina, Virtuoso e Belcanto (Lucca) σε συνεργασία με το Le Dimore del Quartetto, Festival Internazionale delle Cinque Terre, Festival Verdi (Teatro Regio di Parma), Montepulciano Festival και Florence Review Playout. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι M. D’Amburgo, S. Cappelletto, L. Lo Cascio και G. Bietti.

Το 2021, το Quartetto Leonardo κέρδισε το 40ο βραβείο “F. Abbiati” της ιταλικής μουσικοκριτικής, με την απονομή του βραβείου “Piero Farulli” στην κατηγορία μουσικής δωματίου. Το 2022 προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο μουσικό δίκτυο “le Dimore del Quartetto”. Τέλος, επιλέχθηκε για τα προγράμματα της Accademia Chigiana σε συνεργασία με το CIDIM και την Farnesina.

Η δεύτερη συναυλία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 9 μμ, επίσης στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη». Εκεί, το ΚΩΘ θα φιλοξενήσει ρεσιτάλ πιάνου του νεαρού ταλαντούχου Ιταλού πιανίστα Gabriele Strata, σε ένα πρόγραμμα με έργα Mozart, Bartók και Brahms.

Ο Gabriele Strata γεννήθηκε στην Πάντοβα το 1999 και αποφοίτησε από το τμήμα πιάνου του Ωδείου "A. Pedrollo" της Βιτσέντζα, υπό την καθοδήγηση των Riccardo Zadra και Roberto Prosseda. Σε ηλικία μόλις 19 ετών απέκτησε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στο διάσημο Πανεπιστήμιο Yale, υπό την καθοδήγηση του Boris Berman. Επί του παρόντος σπουδάζει στο Guildhall School of Music του Λονδίνου και στην Accademia Nazionale di Santa Cecilia της Ρώμης. Το 2020 παρακολούθησε το High Proficiency Course που δίδαξε η Lilya Zilberstein στην Accademia Musicale Chigiana της Σιένα, αποκτώντας το Diploma of Merit. Το 2018 κέρδισε το πρώτο βραβείο στο 35ο Διαγωνισμό του περίφημου "Premio Venezia". Εμφανίζεται τακτικά στην Ιταλία και στο εξωτερικό: η σεζόν 2021-2022 περιλαμβάνει συναυλίες στη Φιλαρμονική του Βερολίνου με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου, στο Πεκίνο, τη Σαγκάη και τη Σενζέν με την Ευρωπαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα, και στη Βενετία με την Ορχήστρα του Teatro La Fenice. Έχει δώσει ρεσιτάλ πιάνου σε μερικές από τις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης, όπως Royal Concertgebouw (Άμστερνταμ), Teatro La Fenice (Βενετία), Φιλαρμονική της Μπρατισλάβα, Laeiszhalle (Αμβούργο) και Steinway Hall (Λονδίνο). Ορισμένες από τις συναυλίες και τα ρεσιτάλ του έχουν μεταδοθεί από το RAI Radio 3, το Sky Classica HD και το πορτογαλικό ραδιόφωνο Antena 2.

Χορηγικά Προγράμματα
  • Εκπαιδευτικά προγράμματα Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

    Πρόταση χορηγίας,
    Εκπαιδευτικά προγράμματα
    Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

    Νοέμβριος 2018 – Μάιος 2019
    Περισσότερα
  • Τα μαθήματα αλλιώς

    Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού-καλλιτεχνικού, επιμορφωτικού forum
    «Τα μαθήματα αλλιώς»

    30 Μαρτίου – Απριλίου 2019
    Περισσότερα
  • Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα.

    Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα

    Μάιος 2019
    Περισσότερα
  • Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

    Πρόταση χορηγίας για διοργάνωση συναυλίας για την παρουσίαση & ανάδειξη νέων σπουδαστών που διακρίνονται στους διαγωνισμούς του Κ.Ω.Θ.
    Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

    Χειμώνας 2018-2019
    Περισσότερα
  • ορχήστρα δωματίου Contra Tempo

    Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη της ορχήστρας δωματίου "Contra Tempo"

    Μάιος 2019
    Περισσότερα
  • παράσταση Opera Buffa

    Πρόταση χορηγίας, για την παράσταση "Opera Buffa" - Υποστήριξη νέων καλλιτεχνών

    Δεκέμβριος –Μάιος 2019
    Περισσότερα
  • Αριστοφανική κωμωδία Όρνιθες

    Πρόταση χορηγίας της Αριστοφανικής κωμωδίας «Όρνιθες» διασκευασμένη σε παραμύθι με μουσική υποστήριξη και χορό

    Μάρτιος και Μάιος 2019
    Περισσότερα
  • δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd

    Πρόταση χορηγίας για τη δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd με πρωτότυπα μουσικά έργα γραμμένα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

    Εντός του 2019
    Περισσότερα
  • κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού

    Πρόταση χορηγίας για την κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού με τίτλο «Η μουσική και ο κόσμος της»

    Εντός του 2019
    Περισσότερα
  • έκδοση ιστορικού λευκώματος

    Πρόταση χορηγίας για την έρευνα και την έκδοση ιστορικού λευκώματος του πρώτου Διευθυντή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κ. Καζαντζή Αλέξανδρου

    Εντός του 2019
    Περισσότερα
  • Ανάδοχος μουσικού οργάνου

    Ανάδοχος μουσικού οργάνου

    Πρόταση συντήρησης μουσικού οργάνου από 10 euro το μήνα.
    Περισσότερα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι


 on line Κατάλογος Βιβλιοθηκών ΑΠΘ      Bιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Μακεδονίας      Σύλλογος Γονέων του ΚΩΘ      Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος      Συλ. Κατ. Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών