16-17/12/17 bove Ανοιχτό σεμινάριο Κοντραμπάσου με τον Wies de Boevé
bove

Wies de Boevé

Θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους κοντραμπασίστες στην Ευρώπη, έχοντας κερδίσει το πρώτο βραβείο σε έξι μεγάλους διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς, όπως, μεταξύ άλλων, το διαγωνισμό του ARD στο Μόναχο το 2016, το διαγωνισμό Bottesini στη Crema το 2017, και το Γερμανικό Μουσικό Διαγωνισμό το 2015 – ως ο πρώτος στην ιστορία κοντραμπασίστας που κέρδισε ποτέ στο διαγωνισμό αυτό.

Γεννημένος στο Βέλγιο, σπούδασε στο Antwerp και συνέχισε την εκπαίδευσή του με τον Duncan McTier στη Ζυρίχη. Στη συνέχεια έγινε μέλος της Ακαδημίας Karajan της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, όπου μελέτησε με τους Janne Saksala και Esko Laine.

Απέκτησε τον τίτλο μάστερ με τον Božo Parad žik στη Λουκέρνη και ολοκλήρωσε τις διπλωματικές του εξετάσεις υπό την καθοδήγηση του Matthew McDonald στο Βερολίνο.

Σαν σολίστας εμφανίστηκε με πολυάριθμες ορχήστρες, όπως τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας Μονάχου, την Ορχήστρα Konzerthaus του Βερολίνου, την Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου του Μονάχου και  τη Συμφωνική Ορχήστρα της Λουκέρνης.

Είναι περιζήτητος ως σολίστας και μουσικός μουσικής δωματίου σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το πρώτο του CD με μουσική για κοντραμπάσο και πιάνο του 19ου και 20ου αιώνα κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική εταιρεία Genuin τον Οκτώβριο 2016 αποσπώντας ευνοικές κριτικές. Έχει παίξει με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου, όπως τη Φιλαρμονική του Βερολίνου, την Ορχήστρα Royal Concertgebouw του Amsterdam, την Ορχήστρα Tonhalle της Ζυρίχης και την Staatskapelle του Βερολίνου και κατείχε τη θέση του Β΄ Κορυφαίου Κοντραμπασίστα στη Συμφωνική Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας  Μονάχου από το 2015, υπό τη Διεύθυνση του Jansons.

Ο κ. "Wies διδάσκει κοντραμπάσο στην Ακαδημία Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών του Μονάχου και είναι υπεύθυνος του τμήματος κοντραμπάσου της Ορχήστρας Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2013.

ΟΡΟΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές κοντραμπάσου, με επίπεδο τουλάχιστον Ανωτέρας Σχολής κι απόφοιτους κοντραμπασίστες – επαγγελματίες μουσικούς.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους, όσους ενδιαφέρονται, κι όχι μόνο στους σπουδαστές του ΚΩΘ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν ως ενεργά μέλη ή ακροατές.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται στην αίτηση συμμετοχής να συμπληρώσουν τη μέρα και ώρα προτίμησής τους, προκειμένου να καθοριστεί ακριβώς το πρόγραμμα του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου πρωί και απόγευμα, καθώς και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου το πρωί, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15.

Το σεμινάριο είναι μια προσφορά της συνεργασίας ανάμεσα στην Κρατική Ορχήστρα και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Ενημερωτικά έντυπα -  δηλώσεις συμμετοχής διατίθενται από τη Γραμματεία ΚΩΘ

Τηλ 2316 009657 (Ράνια Μουντράκη)


Χορηγικά Προγράμματα
 • Εκπαιδευτικά προγράμματα Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Πρόταση χορηγίας,
  Εκπαιδευτικά προγράμματα
  Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Νοέμβριος 2018 – Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Τα μαθήματα αλλιώς

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού-καλλιτεχνικού, επιμορφωτικού forum
  «Τα μαθήματα αλλιώς»

  30 Μαρτίου – Απριλίου 2019
  Περισσότερα
 • Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα.

  Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Πρόταση χορηγίας για διοργάνωση συναυλίας για την παρουσίαση & ανάδειξη νέων σπουδαστών που διακρίνονται στους διαγωνισμούς του Κ.Ω.Θ.
  Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Χειμώνας 2018-2019
  Περισσότερα
 • ορχήστρα δωματίου Contra Tempo

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη της ορχήστρας δωματίου "Contra Tempo"

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • παράσταση Opera Buffa

  Πρόταση χορηγίας, για την παράσταση "Opera Buffa" - Υποστήριξη νέων καλλιτεχνών

  Δεκέμβριος –Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Αριστοφανική κωμωδία Όρνιθες

  Πρόταση χορηγίας της Αριστοφανικής κωμωδίας «Όρνιθες» διασκευασμένη σε παραμύθι με μουσική υποστήριξη και χορό

  Μάρτιος και Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd

  Πρόταση χορηγίας για τη δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd με πρωτότυπα μουσικά έργα γραμμένα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού

  Πρόταση χορηγίας για την κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού με τίτλο «Η μουσική και ο κόσμος της»

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • έκδοση ιστορικού λευκώματος

  Πρόταση χορηγίας για την έρευνα και την έκδοση ιστορικού λευκώματος του πρώτου Διευθυντή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κ. Καζαντζή Αλέξανδρου

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Πρόταση συντήρησης μουσικού οργάνου από 10 euro το μήνα.
  Περισσότερα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι


 on line Κατάλογος Βιβλιοθηκών ΑΠΘ      Bιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Μακεδονίας      Σύλλογος Γονέων του ΚΩΘ      Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος      Συλ. Κατ. Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών