11/01/18 Chorodia Χορωδίες Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης "Πρόσκληση σε Ακροάσεις"
Chorodia

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ -

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, ένα από τα σημαντικότερα μουσικά Ιδρύματα της χώρας, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε ενδιαφερόμενους για συμμετοχή, μέσω ακροάσεων, στα χορωδιακά του σύνολα!

Τα χορωδιακά σύνολα του Κ.Ω.Θ. δημιουργήθηκαν τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Ωδείου και έχουν τελέσει υπό την καθοδήγηση σπουδαίων Ελλήνων μαέστρων. Έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχουν ηχογραφήσει για την ΕΡΤ και έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη μουσική ζωή της πόλης της Θεσσαλονίκης. Το τρέχον ακαδημαϊκό έτος μαέστρος των συνόλων του Κ.Ω.Θ. είναι η κ. Σοφία Γιολδάση (Bachelor & of Music στη Διεύθυνση Χορωδίας, Conservatorium van Amsterdam).

Από τον Ιανουάριο του 2018 οι χορωδίες του Κ.Ω.Θ. γυρίζουν σελίδα και υποδέχονται νέα μέλη που αγαπούν το χορωδιακό τραγούδι και αναζητούν έναν φορέα που να αγκαλιάζει και να προωθεί την ποιοτική χορωδιακή πράξη!

Η Μικτή Χορωδία του Κ.Ω.Θ. θα αποτελείται από σπουδαστές των ανώτερων τμημάτων της σχολής Μονωδίας Κ.Ω.Θ. και από άνδρες και γυναίκες, 18-55 ετών, οι οποίοι έχουν χορωδιακή εμπειρία ή/και γνώσεις τραγουδιού. Στόχοι του συνόλου είναι η πλούσια δραστηριότητα και η παρουσίαση, σε υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο, σπουδαίων έργων του χορωδιακού ρεπερτορίου όλων των εποχών. Οι πρόβες γίνονται κάθε Πέμπτη βράδυ.

Η Νεανική Χορωδία του Κ.Ω.Θ. θα αποτελείται από σπουδαστές των τάξεων Πιάνου, Άρπας και Θεωρητικών Κ.Ω.Θ. και επίσης από νέους και νέες της πόλης, 15-26 ετών, οι οποίοι έχουν γνώσεις ανάγνωσης μουσικού κειμένου. Η χορωδία αυτή έχει κατεξοχήν εκπαιδευτικό χαρακτήρα και επιθυμεί να προσφέρει στους συμμετέχοντες γερές βάσεις χορωδιακού τραγουδιού μέσα από ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, τακτικές συναυλίες και ενδιαφέρουσες μουσικές συνεργασίες. Οι πρόβες γίνονται κάθε Τρίτη βράδυ.

Και στις δύο χορωδίες η συμμετοχή των μελών είναι δωρεάν

ΑKΡΟΑΣΕΙΣ

Οι ακροάσεις θα γίνουν στο Κρατικό Ωδείο τις εξής ημερομηνίες:

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 (πρωί και απόγευμα)

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 (απόγευμα)

Για τη Μικτή Χορωδία οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να παρουσιάσουν ένα έργο της επιλογής τους, το οποίο να είναι είτε σολιστικό (Lied, Άρια, κλπ) είτε μία συγκεκριμένη γραμμή ενός χορωδιακού έργου, a cappella ή με συνοδεία πιάνου. Την ημέρα των ακροάσεων το Ωδείο θα διαθέτει δωρεάν έναν πιανίστα συνοδό για όσους το επιθυμούν.

Για τη  Νεανική Χορωδία  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρουσιάσουν, προαιρετικά, ένα τραγούδι της επιλογής τους χωρίς συνοδεία πιάνου. Σε κάθε περίπτωση, θα κληθούν να τραγουδήσουν μια σειρά φωνητικών ασκήσεων υπό την καθοδήγηση της μαέστρου της χορωδίας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ 29/12

Παρακαλούμε να συμπληρώσετε την “Αίτηση Συμμετοχής_Χορωδίες Κ.Ω.Θ.” που θα βρείτε στη Γραμματεία ή στην ιστοσελίδα του Ωδείου: www.odiokrat.gr

και να την αποστείλετε στη Γραμματεία του Κ.Ω.Θ. ταχυδρομικά ή μέσω e-mail στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Κ.Ω.Θ.:

T: 2310-510551, εσωτ.γραμμή 3

Αίτηση Συμμετοχής


Χορηγικά Προγράμματα
 • Εκπαιδευτικά προγράμματα Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Πρόταση χορηγίας,
  Εκπαιδευτικά προγράμματα
  Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Νοέμβριος 2018 – Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Τα μαθήματα αλλιώς

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού-καλλιτεχνικού, επιμορφωτικού forum
  «Τα μαθήματα αλλιώς»

  30 Μαρτίου – Απριλίου 2019
  Περισσότερα
 • Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα.

  Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Πρόταση χορηγίας για διοργάνωση συναυλίας για την παρουσίαση & ανάδειξη νέων σπουδαστών που διακρίνονται στους διαγωνισμούς του Κ.Ω.Θ.
  Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Χειμώνας 2018-2019
  Περισσότερα
 • ορχήστρα δωματίου Contra Tempo

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη της ορχήστρας δωματίου "Contra Tempo"

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • παράσταση Opera Buffa

  Πρόταση χορηγίας, για την παράσταση "Opera Buffa" - Υποστήριξη νέων καλλιτεχνών

  Δεκέμβριος –Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Αριστοφανική κωμωδία Όρνιθες

  Πρόταση χορηγίας της Αριστοφανικής κωμωδίας «Όρνιθες» διασκευασμένη σε παραμύθι με μουσική υποστήριξη και χορό

  Μάρτιος και Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd

  Πρόταση χορηγίας για τη δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd με πρωτότυπα μουσικά έργα γραμμένα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού

  Πρόταση χορηγίας για την κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού με τίτλο «Η μουσική και ο κόσμος της»

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • έκδοση ιστορικού λευκώματος

  Πρόταση χορηγίας για την έρευνα και την έκδοση ιστορικού λευκώματος του πρώτου Διευθυντή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κ. Καζαντζή Αλέξανδρου

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Πρόταση συντήρησης μουσικού οργάνου από 10 euro το μήνα.
  Περισσότερα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι


 on line Κατάλογος Βιβλιοθηκών ΑΠΘ      Bιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Μακεδονίας      Σύλλογος Γονέων του ΚΩΘ      Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος      Συλ. Κατ. Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών