09/04/2022  
Διαλέξεις του Φίλιππου Χατζησίμου στο Κ.Ω.Θ. για το μάθημα της Ιστορίας και Εξέλιξης της Φωνητικής Μουσικής στην Ευρώπη.
21 06 2020

 

Το μάθημα της Ιστορίας και Εξέλιξης της Φωνητικής Μουσικής στην Ευρώπη, είναι ένα νέο μάθημα που δημιουργήθηκε με γνώμονα την ανάγκη των σπουδαστών της Μονωδίας, αλλά και των άλλων οργάνων να γνωρίσουν τα είδη της φωνητικής μουσικής που αναπτύχθηκαν στον ευρωπαϊκό πολιτισμικό χώρο, καθώς και τις επιρροές που δέχτηκαν από τις άλλες Τέχνες και το κοινωνικο- πολιτικό γίγνεσθαι των διαφόρων εποχών.
Εισηγήτρια του μαθήματος είναι η καθηγήτρια Μονωδίας του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης Νάντια Φιόρου.
Στο πλαίσιο του μαθήματος αυτού, θα πραγματοποιηθούν τρεις διαλέξεις του Φίλιππου Χατζησίμου , σχετικές με το τραγούδι και τη φωνητική μουσική, οι οποίες θα πλαισιωθούν από πλούσιο φωτογραφικό και ηχητικό υλικό.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΑΤΖΗΣΙΜΟΥ
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μετά την αποφοίτησή του λυκείου, μετακινήθηκε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης όπου έμεινε 11 έτη.
Σπούδασε αρχικά στο πανεπιστήμιο Hunter College «Κλασικές σπουδές» και ταυτόχρονα σπούδασε φωνητική-τραγούδι όπερας στο ίδιο πανεπιστήμιο καθώς και εκτός Πανεπιστημίου έκανε ιδιαίτερα μαθήματα με μία κορυφαία καθηγήτρια φωνητικής. Ταυτόχρονα μελετούσε εκτενώς το φωνητικό/οπερατικό ρεπερτόριο και ήρθε σε επαφή με τους κορυφαίους συλλέκτες δίσκων γραμμόφωνου, μαθαίνοντας σε βάθος την ιστορία της οπερατικής φωνής από την γέννηση της ηχογράφησης (και πριν).
Κατόπιν συνέχισε τις σπουδές του στο Long Island University όπου πήρε πτυχίο (σε συνεργασία με τα ‘Ηνωμένα Έθνη’) master διπλωματίας «Σπουδές Ηνωμένων Εθνών».
Αλλά μετά το τέλος των σπουδών του, η αγάπη για την μουσική και την όπερα κυριάρχησε και άρχισε επαγγελματικά να δουλεύει (στο υψηλότερο επίπεδο) στο artist management τραγουδιστών όπερας με διάσημους καλλιτέχνες (της εποχής εκείνης όπως π.χ. ο Luciano Pavarotti). Στον χώρο αυτό εργάστηκε πέντε έτη.
Κατόπιν επέστρεψε πίσω στη Θεσσαλονίκη και άρχισε να εργάζεται για την Κ.Ο.Θ.
Στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συνεχίζει να εργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια ως Υπεύθυνος Υλοποίησης Καλλιτεχνικού Προγραμματισμού (Artistic Planning Manager).

Δευτέρα 18/4 /2022-

Η επιρροή του lied σε Γαλλία, Ρωσία και Ελλάδα.

Δευτέρα 9/5/2022-

Πανόραμα της Ιταλικής όπερας και οι Έλληνες καλλιτέχνες του bel canto.

Δευτέρα 16/5/2022 -

Ελληνική Όπερα: Συνθέτες, Σχολές- Καλλιτέχνες.

 

 

Συναυλία Covid Free

Οι θεατές εισέρχονται στον χώρο κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης:
1) πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, που εκδίδεται 30 μέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο, με ισχύ έως 90 ημέρες μετά από αυτόν, συνδυαστικά με
2) αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος ταυτοπροσωπίας.
Τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του θεατή, που σαρώνεται ηλεκτρονικά στην είσοδο μέσω ειδικής εφαρμογής. Οι παραπάνω υποχρεώσεις περιλαμβάνουν και ανηλίκους, 12 ετών και άνω.

Οι ανήλικοι θεατές 6 έως 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν εναλλακτικά δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου, στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 του υπ. αριθμ. 1 σχετικού. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα. Τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλούς διεξαγωγής ζωντανών θεαμάτων της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

 

 

Χορηγικά Προγράμματα
 • Εκπαιδευτικά προγράμματα Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Πρόταση χορηγίας,
  Εκπαιδευτικά προγράμματα
  Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Νοέμβριος 2018 – Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Τα μαθήματα αλλιώς

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού-καλλιτεχνικού, επιμορφωτικού forum
  «Τα μαθήματα αλλιώς»

  30 Μαρτίου – Απριλίου 2019
  Περισσότερα
 • Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα.

  Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Πρόταση χορηγίας για διοργάνωση συναυλίας για την παρουσίαση & ανάδειξη νέων σπουδαστών που διακρίνονται στους διαγωνισμούς του Κ.Ω.Θ.
  Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Χειμώνας 2018-2019
  Περισσότερα
 • ορχήστρα δωματίου Contra Tempo

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη της ορχήστρας δωματίου "Contra Tempo"

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • παράσταση Opera Buffa

  Πρόταση χορηγίας, για την παράσταση "Opera Buffa" - Υποστήριξη νέων καλλιτεχνών

  Δεκέμβριος –Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Αριστοφανική κωμωδία Όρνιθες

  Πρόταση χορηγίας της Αριστοφανικής κωμωδίας «Όρνιθες» διασκευασμένη σε παραμύθι με μουσική υποστήριξη και χορό

  Μάρτιος και Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd

  Πρόταση χορηγίας για τη δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd με πρωτότυπα μουσικά έργα γραμμένα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού

  Πρόταση χορηγίας για την κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού με τίτλο «Η μουσική και ο κόσμος της»

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • έκδοση ιστορικού λευκώματος

  Πρόταση χορηγίας για την έρευνα και την έκδοση ιστορικού λευκώματος του πρώτου Διευθυντή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κ. Καζαντζή Αλέξανδρου

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Πρόταση συντήρησης μουσικού οργάνου από 10 euro το μήνα.
  Περισσότερα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι


 on line Κατάλογος Βιβλιοθηκών ΑΠΘ      Bιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Μακεδονίας      Σύλλογος Γονέων του ΚΩΘ      Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος      Συλ. Κατ. Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών