16/10/2022 Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών της Σαξονίας την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, ώρα 7.00 μ.μ. στην Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο Κ.Ω.Θ.
 

21 06 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η καλλιτεχνική σεζόν 2022-23 στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (ΚΩΘ). Έπειτα από δύο ρεσιτάλ πιάνου στον ασφυκτικά γεμάτο χώρο μας, τη σκυτάλη παίρνει το διακεκριμένο Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών της Σαξονίας που θα εμφανιστεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, ώρα 7.00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» του ΚΩΘ (Φράγκων 15) με ελεύθερη είσοδο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα από την Αναγέννηση και το Μπαρόκ έως την Τζαζ και τα ιδιώματά της.

Το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Σαξονίας ιδρύθηκε το 1993 από τους κορυφαίους πνευστούς της Ορχήστρας Πνευστών της Ραδιοφωνίας της Λειψίας, που σήμερα ονομάζεται Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σαξονίας. Λόγω της καλλιτεχνικής του ποιότητας και της ευελιξίας του, είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα σύνολα της ορχήστρας. Τελεί υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου τρομπετίστα της ορχήστρας, Sven Geipel, και προσφέρει στις συναυλίες του όλο το μουσικό φάσμα ενός σύγχρονου συνόλου πνευστών. Εκτός από τη διατήρηση της παράδοσης της μουσικής των πνευστών – ιδιαίτερα από την περίοδο της Αναγέννησης και του Μπαρόκ – οι πέντε μουσικοί ερμηνεύουν επίσης σύγχρονες συνθέσεις με δεξιοτεχνία και ποικιλία ήχων. Το σύνολο δεν σταματά ποτέ να εκπλήσσει το κοινό του με ιδιαίτερες, ασυνήθιστες, αλλά και εύθυμες διασκευές κλασικής και σύγχρονης μουσικής. Οι πέντε κορυφαίοι μουσικοί της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Σαξονίας – Sven Geipel (1η τρομπέτα), Thomas Scheibe (2η τρομπέτα), Magnus Botzenhart (γαλλικό κόρνο), Wojtek Prokopowicz (τρομπόνι) και Michael Nestler (τούμπα) – είναι διεθνούς φήμης καλλιτέχνες που έχουν δώσει συναυλίες στη Νότια Αφρική και την Κίνα, ενώ έχουν πραγματοποιήσει εργαστήρια στη Βενεζουέλα και τη Μαλαισία. Το πρόγραμμα της αποψινής συναυλίας θα εμπλουτίσει ο κορυφαίος κρουστός της ορχήστρας, René Geipel.

Η συναυλία εντάσσεται στις καλλιτεχνικές ανταλλαγές που υλοποιούνται στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των Δήμων Λειψίας και Θεσσαλονίκης (1984).

Επόμενες Εκδηλώσεις του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

 

Ομιλία-Παρουσίαση του Διευθυντή των Μουσικών Σχολών του Ωδείου Αθηνών ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΤΣΑΛΑΧΟΥΡΗ, με τίτλο «Μανώλης Καλομοίρης (1883-1962): “… και τα εφόδια της αρχής”» (στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΚΩΘ με το Ωδείο Αθηνών)

Παρασκευή 4/11 ώρα 8:30 μ.μ. – αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του ΚΩΘ – είσοδος ελεύθερη

 

Ρεσιτάλ των Καθηγητών του ΚΩΘ ΙΓΚΟΡ ΕΦΙΜΟΒ (κλαρινέτο) και ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΪΣΙΟΥ (πιάνο)

Σάββατο 12/11 ώρα 8:00 μ.μ. – αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του ΚΩΘ – είσοδος ελεύθερη

 

Ρεσιτάλ ΙΩΑΝΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ (φλάουτο) και ΘΕΛΞΗΣ ΜΑΤΙΚΑ (πιάνο), με τίτλο “Earth

Τετάρτη 16/11 ώρα 8:30 μ.μ. – αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του ΚΩΘ – είσοδος ελεύθερη

Χορηγικά Προγράμματα
 • Εκπαιδευτικά προγράμματα Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Πρόταση χορηγίας,
  Εκπαιδευτικά προγράμματα
  Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Νοέμβριος 2018 – Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Τα μαθήματα αλλιώς

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού-καλλιτεχνικού, επιμορφωτικού forum
  «Τα μαθήματα αλλιώς»

  30 Μαρτίου – Απριλίου 2019
  Περισσότερα
 • Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα.

  Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Πρόταση χορηγίας για διοργάνωση συναυλίας για την παρουσίαση & ανάδειξη νέων σπουδαστών που διακρίνονται στους διαγωνισμούς του Κ.Ω.Θ.
  Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Χειμώνας 2018-2019
  Περισσότερα
 • ορχήστρα δωματίου Contra Tempo

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη της ορχήστρας δωματίου "Contra Tempo"

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • παράσταση Opera Buffa

  Πρόταση χορηγίας, για την παράσταση "Opera Buffa" - Υποστήριξη νέων καλλιτεχνών

  Δεκέμβριος –Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Αριστοφανική κωμωδία Όρνιθες

  Πρόταση χορηγίας της Αριστοφανικής κωμωδίας «Όρνιθες» διασκευασμένη σε παραμύθι με μουσική υποστήριξη και χορό

  Μάρτιος και Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd

  Πρόταση χορηγίας για τη δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd με πρωτότυπα μουσικά έργα γραμμένα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού

  Πρόταση χορηγίας για την κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού με τίτλο «Η μουσική και ο κόσμος της»

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • έκδοση ιστορικού λευκώματος

  Πρόταση χορηγίας για την έρευνα και την έκδοση ιστορικού λευκώματος του πρώτου Διευθυντή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κ. Καζαντζή Αλέξανδρου

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Πρόταση συντήρησης μουσικού οργάνου από 10 euro το μήνα.
  Περισσότερα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι


 on line Κατάλογος Βιβλιοθηκών ΑΠΘ      Bιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Μακεδονίας      Σύλλογος Γονέων του ΚΩΘ      Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος      Συλ. Κατ. Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών