Δημητριάδης Παύλος

educationalpianoudimitriadis

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές σε ηλικία 4 ετών. Αποφοίτησε από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με δίπλωμα πιάνου, (τάξη Γ. Θυμή) πτυχίο ωδικής & αρμονίας (Μιμίκος). Συνέχισε τις σπουδές του στο Μουσικό πανεπιστήμιο του Mannheim Γερμανίας όπου κάτω από την επίβλεψη του μεγάλου πιανίστα Helmut Swartz αποκτά δίπλωμα σολίστ (KUNSTRLERISCHE ABSCHLUSSPRUFUNG) και επιστρέφει στην Ελλάδα.

Έχει συνεργαστεί με γνωστά ονόματα της Ελληνική και Ευρωπαϊκής Λυρικής σκηνής και έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και σύνολα μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, Γερμανία, Φιλανδία, Σουηδία, Δανία, Ελβετία, Αμερική κ.α.

Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία και τηλεόραση και για 12 συνεχόμενα χρόνια ηχογράφησε και συνεργάστηκε με τον Πανευρωπαϊκό τηλεοπτικό σταθμό TV INTER (SWEDEN) έχοντας την καλλιτεχνική επιμέλεια σε μουσικές παραγωγές.

Έχει διδάξει σε διεθνή σεμινάρια και master classes στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Καβάλα. Και έχει παρουσιάσει ιδιαίτερες επιστημονικές διατριβές με ανάλυση σε θέματα απομνημόνευσης, τρόπους λειτουργίας και πιανιστικής σκέψεις, μεθοδολογίας μελέτης και νέων τρόπων μύησης και προσέγγισης των παιδιών στη μουσική. Έχει διαμορφώσει παιδαγωγικά μία νέα γενιά μουσικών με ιδιαίτερο ύφος και χρώμα που δίνει με τη διδασκαλία του, τα τελευταία 17 χρόνια με ιδιαίτερη εμπειρία στο κλασσικό και ρομαντικό ρεπερτόριο. Από το τμήμα του έχουν αποφοιτήσει πάνω από 45 ενεργοί πιανίστες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπράττοντας με τις μεγαλύτερες ορχήστρες και συχνές εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Μόνιμος διευθυντής και μαέστρος χορωδιών τα τελευταία 20 χρόνια με πολλές εμφανίσεις σε πανευρωπαϊκούς κύκλους εκδηλώσεων μουσικής.

Έχει επανειλημμένως προσκληθεί να προεδρεύσει σε Ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου και είναι τακτικό μέλος της διοικητικής επιτροπής της ορχήστρας νέων της Ευρωπαϊκής κοινότητας.

Διετέλεσε διευθυντής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης από το 2005 μέχρι το 2009.

Χορηγικά Προγράμματα
 • Εκπαιδευτικά προγράμματα Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Πρόταση χορηγίας,
  Εκπαιδευτικά προγράμματα
  Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Νοέμβριος 2018 – Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Τα μαθήματα αλλιώς

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού-καλλιτεχνικού, επιμορφωτικού forum
  «Τα μαθήματα αλλιώς»

  30 Μαρτίου – Απριλίου 2019
  Περισσότερα
 • Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα.

  Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Πρόταση χορηγίας για διοργάνωση συναυλίας για την παρουσίαση & ανάδειξη νέων σπουδαστών που διακρίνονται στους διαγωνισμούς του Κ.Ω.Θ.
  Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Χειμώνας 2018-2019
  Περισσότερα
 • ορχήστρα δωματίου Contra Tempo

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη της ορχήστρας δωματίου "Contra Tempo"

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • παράσταση Opera Buffa

  Πρόταση χορηγίας, για την παράσταση "Opera Buffa" - Υποστήριξη νέων καλλιτεχνών

  Δεκέμβριος –Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Αριστοφανική κωμωδία Όρνιθες

  Πρόταση χορηγίας της Αριστοφανικής κωμωδίας «Όρνιθες» διασκευασμένη σε παραμύθι με μουσική υποστήριξη και χορό

  Μάρτιος και Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd

  Πρόταση χορηγίας για τη δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd με πρωτότυπα μουσικά έργα γραμμένα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού

  Πρόταση χορηγίας για την κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού με τίτλο «Η μουσική και ο κόσμος της»

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • έκδοση ιστορικού λευκώματος

  Πρόταση χορηγίας για την έρευνα και την έκδοση ιστορικού λευκώματος του πρώτου Διευθυντή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κ. Καζαντζή Αλέξανδρου

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Πρόταση συντήρησης μουσικού οργάνου από 10 euro το μήνα.
  Περισσότερα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι


 on line Κατάλογος Βιβλιοθηκών ΑΠΘ      Bιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Μακεδονίας      Σύλλογος Γονέων του ΚΩΘ      Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος      Συλ. Κατ. Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών