Κυράτσος Γεώργιος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1966 και πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης από την κ. Κ. Σαραγιώτη. Συνέχισε τις σπουδές του στην τάξη πιάνου του κ. Γιώργου Θυμή απ’ όπου πήρε το Δίπλωμα του το 1987 με Άριστα παμψηφεί και διάκριση Α΄ Βραβείου. Την ίδια χρονιά έλαβε μέρος κατόπιν διαγωνισμού στη συνάντηση νέων καλλιτεχνών των χωρών της Μεσογείου στη Μασσαλία.

Παράλληλα σπούδασε ανώτερα θεωρητικά στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και έλαβε με άριστα τα πτυχία Αρμονίας (1987, τάξη Κ. Γριμάλδη) και Αντίστιξης (1990, τάξη Κ. Νικήτα).

Είναι πτυχιούχος της Φαρμακευτικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τις μουσικές του γνώσεις πλούτισε παρακολουθώντας πολυάριθμα σεμινάρια πιάνου και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους μουσικούς (Χ. και Κ. Πολυζωίδου, E. Sellheim, E. Schadler, κ.α.).

Μετά το τέλος των σπουδών του στην Ελλάδα δούλεψε επί διετία κοντά στον διάσημο παιδαγωγό και πιανίστα Hans Graf στη Βιέννη και ακολούθως έγινε δεκτός στο σολιστικό τμήμα της Ανώτατης Μουσικής Ακαδημίας του Graz με τον καθηγητή S. Benda. Πήρε το δίπλωμα του το 1993

Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα ξεκίνησε από τα χρόνια των σπουδών του και συνεχίζεται μέχρι σήμερα έχοντας πραγματοποιήσει εμφανίσεις στην Ελλάδα, Αυστρία και Γαλλία σε ατομικά ρεσιτάλ και σε συναυλίες μουσικής δωματίου.

Επίσης έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο της Ε.Ρ.Τ. με έργα Ελλήνων συνθετών και έχει συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Συγχρόνως παρακολούθησε σεμινάρια μουσικοπαιδαγωγικής τα οποία διοργανώνει η E.P.T.A. (European Piano Teachers Association) και στα οποία αναπτύσσονται εξειδικευμένα θέματα και τρόποι διδασκαλίας.

Συνεργάστηκε με το Τμήμα «Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης » του Πανεπιστημίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» επί μία οκταετία διδάσκοντας Πιάνο. Συνεχίζει την παιδαγωγική του δραστηριότητα από το 2003 ως καθηγητής Πιάνου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και παράλληλα συμμετέχει ενεργά σε ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Ωδείου διοργανώνοντας και διδάσκοντας σε σεμινάρια, ως εισηγητής σε Μουσικές Ημερίδες κ.λ.π.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με την παρουσίαση έργων Ελλήνων Συνθετών και ιδιαίτερα με την προβολή του συνθετικού έργου των καθηγητών του Ωδείου.

Χορηγικά Προγράμματα
 • Εκπαιδευτικά προγράμματα Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Πρόταση χορηγίας,
  Εκπαιδευτικά προγράμματα
  Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Νοέμβριος 2018 – Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Τα μαθήματα αλλιώς

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού-καλλιτεχνικού, επιμορφωτικού forum
  «Τα μαθήματα αλλιώς»

  30 Μαρτίου – Απριλίου 2019
  Περισσότερα
 • Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα.

  Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Πρόταση χορηγίας για διοργάνωση συναυλίας για την παρουσίαση & ανάδειξη νέων σπουδαστών που διακρίνονται στους διαγωνισμούς του Κ.Ω.Θ.
  Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Χειμώνας 2018-2019
  Περισσότερα
 • ορχήστρα δωματίου Contra Tempo

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη της ορχήστρας δωματίου "Contra Tempo"

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • παράσταση Opera Buffa

  Πρόταση χορηγίας, για την παράσταση "Opera Buffa" - Υποστήριξη νέων καλλιτεχνών

  Δεκέμβριος –Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Αριστοφανική κωμωδία Όρνιθες

  Πρόταση χορηγίας της Αριστοφανικής κωμωδίας «Όρνιθες» διασκευασμένη σε παραμύθι με μουσική υποστήριξη και χορό

  Μάρτιος και Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd

  Πρόταση χορηγίας για τη δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd με πρωτότυπα μουσικά έργα γραμμένα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού

  Πρόταση χορηγίας για την κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού με τίτλο «Η μουσική και ο κόσμος της»

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • έκδοση ιστορικού λευκώματος

  Πρόταση χορηγίας για την έρευνα και την έκδοση ιστορικού λευκώματος του πρώτου Διευθυντή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κ. Καζαντζή Αλέξανδρου

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Πρόταση συντήρησης μουσικού οργάνου από 10 euro το μήνα.
  Περισσότερα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι


 on line Κατάλογος Βιβλιοθηκών ΑΠΘ      Bιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Μακεδονίας      Σύλλογος Γονέων του ΚΩΘ      Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος      Συλ. Κατ. Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών