Νέα & Εκδηλώσεις

23/10/2016 tritonas afisa "Το Παιδί με το κοχύλι"- Δύο εκδηλώσεις για τον Τρίτωνα

 

 

tritonas afisa

 

«Το παιδί με το Κοχύλι» - Δύο εκδηλώσεις για τον Τρίτωνα

Στις 9 και 12 Νοεμβρίου, ημέρες Τετάρτη και Σάββατο αντίστοιχα, το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης υποδέχεται πανηγυρικά την επιστροφή του αγάλματος του μικρού Τρίτωνα στον αύλειο χώρο του μετά από τριάντα χρόνια απουσίας.

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στις 21.00, το κοινό της πόλης θα απολαύσει το μουσικό παραμύθι «Το παιδί και το κοχύλι», το οποίο δημιουργήθηκε από τη συγγραφέα κ. Βασιλική Χαρίση, ειδικά για την περίσταση και θα παρουσιαστεί από το Σύνολο με Άρπες  «PerHarps» (τάξη άρπας Κ.Ω.Θ. της καθηγήτριας κ.Κατερίνας Κίτσου), με αφηγητή τον κ. Άκη Λαλούση (βαρύτονο, καθηγητή Μελοδραματικής Κ.Ω.Θ.) και συντελεστές τους κ.Ματούλα Χατζή - φλογέρα (καθηγήτρια φλάουτου Κ.Ω.Θ), Νταβίνα Φλωρεντίν, κρουστά και Βασιλική Φράγκου, Βασιλίνα Αρβανιτίδου, τραγούδι (τάξη μονωδίας της καθηγήτριας Κ.Ω.Θ. κ. Νάντιας Φιόρου). Τα σκηνικά της παράστασης επιμελείται η σοπράνο κ. Νάντια Φιόρου, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια, τις μεταγραφές και το συντονισμό  έχει η κ. Κατερίνα Κίτσου.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο κ. Δημήτρης Γιαννόπουλος, πολιτισμολόγος- διοικητικός υπάλληλος Κ.Ω.Θ., με την ομιλία του για τις περιπέτειες του Τρίτωνα.

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016,  στις 20.00  θα παρουσιαστεί η ιστορία του κτιρίου, όπου στεγάζεται το Κ.Ω.Θ. από τον καθηγητή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Βασίλειο Κολώνα. Στη συνέχεια, ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, κ. Μιλτιάδης Παπανικολάου, θα μιλήσει για τα αγάλματα που κοσμούν τον αύλειο χώρο του Κ.Ω.Θ. και ιδιαίτερα το άγαλμα του Τρίτωνα.

Κατόπιν ο κ. Δημήτρης Γιαννόπουλος,  θα αναφερθεί με την ομιλία του στις περιπέτειες του Τρίτωνα. 

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από την Ορχήστρα Εφήβων του Κ.Ω.Θ. με επιλεγμένα έργα από την μουσική του παγκόσμιου ρεπερτορίου, υπό την Διεύθυνση του καθηγητή μαέστρου, κ.Δημοσθένη Φωτιάδη.

Είσοδος Ελεύθερη.

 

copyright ©2015 - Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης - All Rights Reserved