Νέα & Εκδηλώσεις

12/10/2017 navarro
"Σεμινάριο μουσικών εκτελεστών και διευθυντών συμφωνικής μπάντας με τον μαέστρο Miguel Angel Navarro."
navarro

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κ.Ω.Θ πραγματοποιεί σεμινάριο μουσικών εκτελεστών και διευθυντών συμφωνικής μπάντας, με τον διεθνούς φήμης μαέστρο και καθηγητή Miguel Angel Navarro.

   Η κορύφωση του σεμιναρίου θα υλοποιηθεί την Πέμπτη 12/10/2017, με την συναυλιακή σύμπραξη της ορχήστρας πνευστών του Κ.Ω.Θ και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ, ώρα 21.00 με είσοδο ελεύθερη.

   Στο σεμινάριο επίσης θα διδάξει ο καθηγητής του Κ.Ω.Θ και αρχιμουσικός της φιλαρμονικής του Δήμου Θεσ/νίκης , Κλεάνθης Ζαρίμπας.

Αναλυτικά το σεμινάριο περιλαμβάνει:

5/10 και 6/10 πρόβα των 2 ορχηστρών (17.00-20.00 ) στο κέντρο μουσικής του δήμου Θεσ/νίκης ( αίθ.δοκιμών φιλαρμονικής)

7/10 κ 8/10 διδασκαλία: α) σε εκτελεστές χάλκινων πνευστών οργάνων

                                β) σε εκτελεστές ξύλινων πνευστών οργάνων

                               γ) σε εκτελεστές κρουστών οργάνων

δ) σε υποψήφιους και απόφοιτους μαέστρους συμφωνικής μπάντας

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

  • το επίπεδο της Α΄ μέσης για τους μουσικούς- εκτελεστές
  • το επίπεδο του Α΄ έτους Ενοργάνωσης Πνευστών Οργάνων για τους υποψήφιους μαέστρους
  • καλή γνώση  ενορχήστρωσης και κατοχή πτυχίου Ενοργάνωσης Πνευστών Οργάνων-Διεύθυνσης Μπάντας για τους απόφοιτους μαέστρους.

9/10 πρόβα

10/10 πρόβα

11/10 πρόβα

12/10 γενική δοκιμή στην αίθουσα τελετών Α.Π.Θ και ώρα: 10.30-13.30

12/10 ΣΥΝΑΥΛΙΑ 21.00

Το κόστος του σεμιναρίου ορίζεται στα 30ε κατ’ άτομο.

Οι συμμετοχές των σπουδαστών δηλώνονται στην γραμματεία του Κ.Ω.Θ από 2 – 6 Οκτωβρίου 2017. (Ράνια Μουντράκη)

Miguel Angel Navarro

Διεύθυνση Ορχήστρας

Διάσημος δάσκαλος, μουσικός και Διευθυντής Ορχήστρας. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στην Ισπανία και συνέχισε στη Γερμανία και τις Η.Π.Α., πάντα με υψηλή βαθμολογία. Μέλος των Συμφωνικών Ορχηστρών της Βαρκελώνης και της Asturias, έχει κερδίσει το Α' Βραβείο του Εθνικού Διαγωνισμού Χάλκινων Πνευστών. Σαν σολίστ έχει πραγματοποιήσει περιοδείες σε όλη την Ισπανία (συμπεριλαμβανομένης και της αίθουσας του Auditorio Nacional de Música της Μαδρίτης), κερδίζοντας θερμή υποδοχή τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς. Έχει πραγματοποιήσει διάφορες ηχογραφήσεις για την Εθνική Ραδιοφωνία της Ισπανίας και της Καταλονίας. Συμμετείχε στην ηχογράφηση περισσότερων από 30 δίσκων, συνεργαζόμενος με καλλιτέχνες όπως οι Luciano Pavarotti, Alfredo Kraus, Ainhoa Arteta, Witold Lutosławski, Charles Dutoit, Martha Argerich, Sumi Jo και Jessye Norman, αλλά και στη μουσική παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών και θεατρικών παραστάσεων, υπό τη διεύθυνση, μεταξύ άλλων, των Jose Luis Garci, Emilio Sagi και Llorenç Barber. Ηγήθηκε σχημάτων μουσικής δωματίου ενώ διηύθυνε σημαντικότατα σύνολα όπως οι London Covent Garden Soloists, με τους οποίους έδωσε ερμηνείες σε Ηνωμένο Βασίλειο, Μαλαισία, Φιλιππίνες, Καμπότζη, Σιγκαπούρη, Βουλγαρία, Ισπανία, Ταϊλάνδη, Μεξικό, Μπρουνέι και Βιετνάμ. Το τελευταίο του Cd κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία με τον βιολονίστα Vasko Vassilev και τον πιανίστα Keito Saito. Είναι Διευθυντής Σπουδών στο Ακαδημία του Castellón, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας “Maurice André” και Διευθυντής της Ισπανικής Ορχήστρας “MPV”. Έχει λάβει με Έπαινο τον τίτλο του Διδάκτορα της Ιστορίας και της Επιστήμης της Μουσικής. Στις 24 Απριλίου 2017 στην 70η επέτειο του διαγωνισμού που αφορά Φιλαρμονικές ορχήστρες σε εθνικό επίπεδο στην Ισπανία κέρδισε το πρώτο βραβείο και ειδικό βραβείο  της  κριτικής επιτροπής για τη συμμετοχή του, διευθύνοντας τη  Φιλαρμονική της Ένωσης Μουσικών της  Catarroja.

 

  
copyright ©2015 - Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης - All Rights Reserved