Νέα & Εκδηλώσεις

1/11/2017 trochopoulos Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας από τον διακεκριμένο πιανίστα Παναγιώτη Τροχόπουλο
3

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΡΤΟΥΟΖΟ ΠΙΑΝΙΣΤΑ

                               ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟ

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης φιλοξενεί την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου τον βιρτουόζο πιανίστα, Παναγιώτη Τροχόπουλο, σε ένα ρεσιτάλ, αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας.

Ο  Παναγιώτης Τροχόπουλος παρουσιάζει ένα συναρπαστικό πρόγραμμα που καλύπτει όλες τις φάσεις του ρομαντισμού και το οποίο κορυφώνεται με την μεγάλη φαντασία του Liszt πάνω σε θέματα από την "Norma" του Bellini- μία όπερα με την οποία η Μαρία Κάλλας ουσιαστικά ταυτίστηκε.

Αίθουσα εκδηλώσεων Κ.Ω.Θ. «Μελίνα Μερκούρη», ώρα 21.00

Εισιτήρια 8 ευρώ  - 5 ευρώ για φοιτητές, μαθητές, κατόχους κάρτας ανεργίας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Έλληνας πιανίστας και μαθητής του θρυλικού βιρτουόζου Nikolai Petrov δεν χρειάζεται πλέον συστάσεις.

Έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες ανά τον κόσμο στα πλαίσια ιδιαίτερα σημαντικών φεστιβάλ και σπουδαίων θεσμών με τα πιο απαιτητικά έργα που έχουν γραφτεί για το πιάνο, τα οποία παρουσιάζει με μια ευκολία που θα ζήλευαν ακόμη και οι διασημότεροι πιανίστες του κόσμου.

Στις συμπράξεις του με ορχήστρα συγκαταλέγονται εμφανίσεις με το 3ο Κοντσέρτο του Rachmaninov και το 2ο Κοντσέρτο του Brahms, ενώ η δισκογραφική του δουλειά περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις όλων των σημαντικών έργων του Άγγλου συνθέτη Holbrooke, τα οποία επίσης παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία στο περίφημο "English Music Festival".

Έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από τα σημαντικότερα περιοδικά κλασσικής μουσικής -όπως το Gramophone-, τα οποία έχουν μιλήσει με τα πιο θερμά λόγια για τις εκτελέσεις του σε έργα Rachmaninov αλλά και στον "Petrushka" του Stravinsky.

Τέλος, ο Παναγιώτης Τροχόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας πιανίστας που παίζει το Κοντσέρτο του Busoni αλλά και το "Κοντσέρτο για σόλο πιάνο" του Alkan (την ρώσικη πρεμιέρα του οποίου πραγματοποίησε στη Μόσχα για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη)- δύο μυθικά έργα τα οποία αποτελούν βράχους του σπάνιου και ουσιαστικά ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΟΥ για τους περισσότερους πιανίστες ρεπερτορίου.

     

 

  
copyright ©2015 - Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης - All Rights Reserved