Νέα & Εκδηλώσεις

16-17/12/17

bove Ανοιχτό σεμινάριο Κοντραμπάσου με τον WiesdeBoevé
bove

 

Wies de Boevé

Θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους κοντραμπασίστες στην Ευρώπη, έχοντας κερδίσει το πρώτο βραβείο σε έξι μεγάλους διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς, όπως, μεταξύ άλλων, το διαγωνισμό του ARD στο Μόναχο το 2016, το διαγωνισμό Bottesini στη  Crema το 2017, και το Γερμανικό Μουσικό Διαγωνισμό το 2015 – ως ο πρώτος στην ιστορία κοντραμπασίστας που κέρδισε ποτέ στο διαγωνισμό αυτό.

Γεννημένος στο Βέλγιο, σπούδασε στο Antwerp και συνέχισε την εκπαίδευσή του με τον Duncan McTier στη Ζυρίχη. Στη συνέχεια έγινε μέλος της Ακαδημίας Karajan της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, όπου μελέτησε με τους Janne Saksala και  Esko Laine.

Απέκτησε τον τίτλο μάστερ με τον Božo Paradžik στη Λουκέρνη και ολοκλήρωσε τις διπλωματικές του εξετάσεις υπό την καθοδήγηση του  Matthew McDonald στο Βερολίνο.

Σαν σολίστας εμφανίστηκε με πολυάριθμες ορχήστρες, όπως τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας  Μονάχου, την Ορχήστρα Konzerthaus του Βερολίνου, την Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου του Μονάχου και  τη Συμφωνική Ορχήστρα της Λουκέρνης.

Είναι περιζήτητος ως σολίστας και μουσικός μουσικής δωματίου σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το πρώτο του CD με μουσική για κοντραμπάσο και πιάνο του 19ου και 20ου αιώνα κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική εταιρεία Genuin τον Οκτώβριο 2016 αποσπώντας ευνοικές κριτικές.Έχει παίξει με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου, όπως τη Φιλαρμονική του Βερολίνου, την Ορχήστρα Royal Concertgebouw του Amsterdam, την Ορχήστρα Tonhalle της Ζυρίχης και την Staatskapelle του Βερολίνου και κατείχε τη θέση του Β΄ Κορυφαίου Κοντραμπασίστα στη Συμφωνική Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας  Μονάχου από το 2015, υπό τη Διεύθυνση του Mariss Jansons.

Ο κ. Wies διδάσκει κοντραμπάσο στην Ακαδημία Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών του Μονάχου και είναι υπεύθυνος του τμήματος κοντραμπάσου της Ορχήστρας Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2013.

ΟΡΟΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές κοντραμπάσου, με επίπεδο τουλάχιστον Ανωτέρας Σχολής κι απόφοιτους κοντραμπασίστες – επαγγελματίες μουσικούς.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους, όσους ενδιαφέρονται, κι όχι μόνο στους σπουδαστές του ΚΩΘ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν ως ενεργά μέλη ή ακροατές.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται στην αίτηση συμμετοχής να συμπληρώσουν τη μέρα και ώρα προτίμησής τους, προκειμένου να καθοριστεί ακριβώς το πρόγραμμα του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου πρωί και απόγευμα, καθώς και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου το πρωί, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15.

Το σεμινάριο είναι μια προσφορά της συνεργασίας ανάμεσα στην Κρατική Ορχήστρα και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Ενημερωτικά έντυπα -  δηλώσεις συμμετοχής διατίθενται από τη Γραμματεία ΚΩΘ

Τηλ 2316 009657 (Ράνια Μουντράκη)

     

 

  
copyright ©2015 - Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης - All Rights Reserved