Νέα & Εκδηλώσεις

18/04/2018 semitekolo

Νέλλη Σεμιτείολο - Ρεσιτάλ Πιάνου

 

semitekolo

                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης έχει την ευχαρίστηση να φιλοξενήσει στο χώρο της Νέλλης Σεμιτετόλο , ένα πρόσωπο της πιανιστικής τέχνης.

Με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο θα ερμηνεύσει στο ρεσιτάλ των έργων των Brahms , Beethoven , Scriabin και Prokofiev , την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 , στις 9.00 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων Μελίνα Μερκούρη του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Είσοδος ελεύθερη.

Η  Νέλλη  Σεμιτεκόλο , γεννήθηκε στην Αθήνα, παρακολούθησε το Εθνικό Ωδείο (με καθηγητές την Φώφη Γραφειάδου και τον Κρινιώτη Καλομοίρη), από όπου πήρε το δίπλωμα. Συνέχισε ανώτερες σπουδές πιάνου στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου με τον Erik Then-Bergh καθώς και ιδιαίτερα μαθήματα με την Alice Pashkus. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με τη Συγκρόνη της Σύγχρονης Μουσικής του Θοδωρού Αντωνίου, με τον Μάνο Χατζιδάκι στο Τρίτο Πρόγραμμα, με τους μουσικούς Αυγούστες του Ηρακλείου και με το Φεστιβάλ Αγώνων της Κέρκυρας.

Η Νέλλη έχει δώσει συναυλίες σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Βέλγιο, η Ισπανία, η Βουλγαρία και η πρώην Γιουγκοσλαβία. Έχει λάβει μέρος στα Φεστιβάλ Αθηνών, Πάτρας, Ηρακλείου, Κέρκυρας, Καλαμάτας, Πειραιά, Οχρίδας και Λευκάδας. Επίσης έχει συνεργαστεί με όλες τις ελληνικές ορχήστρες, καθώς και σε παραγωγές για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Η δισκογραφία της περιλαμβάνει έργα Μ. Γρηγορίου, Μ. Καλομοίρη, Γ. Κουρούπου, Θ. Μικρούτσικου, Ν. Σκαλκώτα, Κ. Σφέτσα και Γ. Χρήστου. Σήμερα διδάσκει πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Αθηναίων.

 

  
copyright ©2015 - Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης - All Rights Reserved