Διδάσκει Πιάνο


Βικτωράτου Bικτωρία

Κεφαλλονίτικης καταγωγής, μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα.

Αριστούχος απόφοιτος στο πιάνο από το Ελληνικό Ωδείο. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ecole Normale de Musique de Paris, απ' όπου αποφοίτησε με άριστα παμψηφεί για το δίπλωμα του πιάνου και της μουσικής δωματίου.

Μετά από επιτυχημένη καριέρα σα σολίστ και εκπαιδευτικός, εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1987, όπου εργάστηκε ως καθηγήτρια πιάνου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης, στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας.

Από το 1998 έως το 2005 διετέλεσε καλλιτεχνική διευθύντρια στο ΚΩΘ. Με στόχο την ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού έργου του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, στο διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν πλήθος σεμιναρίων και συναυλιών από έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της έθεσε ως στόχο τη θωράκιση των μουσικών σπουδών με σφαιρική και ολοκληρωμένη γνώση που να οδηγεί στην επαγγελματική αποκατάσταση των νέων μας και η παράλληλη δράση με ποικίλες εκδηλώσεις του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης που να εμπλουτίζει με το καλύτερο έμψυχο υλικό το μουσικό κλάδο του πολιτισμικού κορμού της πόλης μας.

Ιδρύθηκε η ορχήστρα μέσης σχολής, ενώ η ορχήστρα νέων του ΚΩΘ με διευθυντή ορχήστρας το Βλαδίμηρο Συμεωνίδη παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη και αλλού, παραγωγές με ιδιαίτερες απαιτήσεις και σε πρώτη εκτέλεση.

Η Βικτωρία Βικτωράτου είναι εν ενεργεία καθηγήτρια πιάνου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Διδακτικό προσωπικό

copyright ©2015 - Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης - All Rights Reserved