Διδάσκει Βιολί


Γιαβρούμης Ομηρος

Γιαβρούμης Ομηρος

Ο Όμηρος Γιαβρούμης είναι κάτοχος των πτυχίων Bachelor και Master of Music από την Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου, καθώς επίσης και πτυχίου Μουσικολογίας από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μαθητής της Nancy Bargerstock στην Αθήνα και του Mateja Marinkovic στο Λονδίνο, έχει παρακολουθήσει επίσης σεμινάρια και μαθήματα βιολιού με τους Ruggiero Ricci, Zakhar Bron, Lydia Mordkovitch, Eric Friedman, Maurizio Fuks, Sylvia Rosenberg, Grigory Zhislin, κ.ά., και έχει κερδίσει βραβεία σε διαγωνισμούς σόλο αλλά και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Filharmonia Dolnoslaska στο Βερολίνο και στην Πολωνία, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Συμφωνική Ορχήστρα του Βόλου κ.ά.

Έχει επίσης εμφανιστεί ως μέλος συνόλων μουσικής δωματίου και συμφωνικών ορχηστρών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αυστραλία, Αμερική, Αγγλία, Αυστρία, Γαλλία και Ιταλία), υπό την δ/νση διακεκριμένων διευθυντών ορχήστρας όπως οι: Michael Tilson Thomas, Sir Colin Davies, Sir Charles Mackerras, Esa-Pekka Salonen, Naeme Yarvi, Kent Nagano, κ.ά., με εμφανίσεις στις αίθουσες Royal Festival Hall και Royal Opera House Covent Garden του Λονδίνου, Grosses Festspielhaus του Salzburg, Sydney Opera House κ.ά.

Από το 2002 είναι Εξάρχων στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και από το 2008 είναι Καθηγητής Βιολιού στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Μαθητές του έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους και παγκόσμιους διαγωνισμούς και σπουδάζουν μετά από επιτυχείς ακροάσεις σε μουσικές ακαδημίες του εξωτερικού.

Διδακτικό προσωπικό

copyright ©2015 - Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης - All Rights Reserved