Διδάσκει Πιάνο


Δημητριάδης Παύλος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές σε ηλικία 4 ετών. Αποφοίτησε από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με δίπλωμα πιάνου, (τάξη Γ. Θυμή) πτυχίο ωδικής & αρμονίας (Μιμίκος). Συνέχισε τις σπουδές του στο Μουσικό πανεπιστήμιο του Mannheim Γερμανίας όπου κάτω από την επίβλεψη του μεγάλου πιανίστα Helmut Swartz αποκτά δίπλωμα σολίστ (KUNSTRLERISCHE ABSCHLUSSPRUFUNG) και επιστρέφει στην Ελλάδα.

Έχει συνεργαστεί με γνωστά ονόματα της Ελληνική και Ευρωπαϊκής Λυρικής σκηνής και έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και σύνολα μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, Γερμανία, Φιλανδία, Σουηδία, Δανία, Ελβετία, Αμερική κ.α.

Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία και τηλεόραση και για 12 συνεχόμενα χρόνια ηχογράφησε και συνεργάστηκε με τον Πανευρωπαϊκό τηλεοπτικό σταθμό TV INTER (SWEDEN) έχοντας την καλλιτεχνική επιμέλεια σε μουσικές παραγωγές.

Έχει διδάξει σε διεθνή σεμινάρια και master classes στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Καβάλα. Και έχει παρουσιάσει ιδιαίτερες επιστημονικές διατριβές με ανάλυση σε θέματα απομνημόνευσης, τρόπους λειτουργίας και πιανιστικής σκέψεις, μεθοδολογίας μελέτης και νέων τρόπων μύησης και προσέγγισης των παιδιών στη μουσική. Έχει διαμορφώσει παιδαγωγικά μία νέα γενιά μουσικών με ιδιαίτερο ύφος και χρώμα που δίνει με τη διδασκαλία του, τα τελευταία 17 χρόνια με ιδιαίτερη εμπειρία στο κλασσικό και ρομαντικό ρεπερτόριο. Από το τμήμα του έχουν αποφοιτήσει πάνω από 45 ενεργοί πιανίστες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπράττοντας με τις μεγαλύτερες ορχήστρες και συχνές εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Μόνιμος διευθυντής και μαέστρος χορωδιών τα τελευταία 20 χρόνια με πολλές εμφανίσεις σε πανευρωπαϊκούς κύκλους εκδηλώσεων μουσικής.

Έχει επανειλημμένως προσκληθεί να προεδρεύσει σε Ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου και είναι τακτικό μέλος της διοικητικής επιτροπής της ορχήστρας νέων της Ευρωπαϊκής κοινότητας.

Διετέλεσε διευθυντής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης από το 2005 μέχρι το 2009.

Διδακτικό προσωπικό

copyright ©2015 - Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης - All Rights Reserved