Διεύθυνση


Λόλα-Θεοδώρα Τότσιου

Λόλα-Θεοδώρα Τότσιου

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Από το 1980 παρουσιάζει τη δουλειά της με κονσέρτα, ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί επανειλημμένα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών, έχει συμπράξει με όλες τις μεγάλες ορχήστρες και έχει ηχογραφήσει με την ορχήστρα της ΕΡΤ. Πορτραίτο της έχει παρουσιαστεί το 2000 από την ΕΤ1 στην εκπομπή 'Μουσική και Μουσικοί'

Συμμετείχε σε διεθνή φεστιβάλ και σεμινάρια και έχει κάνει ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο και μαγνητοσκοπήσεις για την τηλεόραση. Στο ενεργητικό της έχει πολλές πρώτες εκτελέσεις έργων του σύγχρονου ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.

Υπήρξε μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής της 'Hellexpo' και μέλος επιτροπών σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου και μουσικής δωματίου. Έχει δώσει διαλέξεις με θέμα 'Η γυναίκα solist' και 'Σκηνικό stress'. Από τον Ιούνιο του 2010 υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και από τον Ιούνιο του 2011 διορίστηκε από το ΥΠ.ΠΟ.Τ ως η νέα διευθύντριά του.

Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου 'Mακεδονία'. Aπό το 2005 οργανώνει το προσωπικό της σεμινάριο πιάνου και μουσικής δωματίου (Yoga για Μουσικούς-focus training) όπου προσεγγίζει την τεχνική και ερμηνεία των μουσικών έργων χρησιμοποιώντας πρακτικές απόΈχει διδάξει ως καθηγήτρια πιάνου στο 'Νέο Ωδείο', στο 'Σύγχρονο Ωδείο', στο ' Μουσικό Κολέγιο' και για εννέα χρόνια στο Τμήμα τη μέθοδο 'Soundings' του Πολωνού σκηνοθέτη Richard Nieoszym και κυρίως πρακτικές της Satyananda Yoga, της οποίας είναι εισηγήτρια.

Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη σύγχρονη μουσική, και έχει στο ενεργητικό της πολλές πρώτες εκτελέσεις έργων του σύγχρονου ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου. Σύγχρονοι Ελληνες συνθέτες έχουν γράψει γι΄αυτήν και αφιερώσει έργα τους, όπως ο Κυριάκος Σφέτσας, ο Χρήστος Σαμαράς και ο Θοδωρής Μοιρισκλάβος.

Το 2004 αρχίζει να ασχολείται και με τη σύνθεση. Δημιουργεί το πιανιστικό τρίο με την Θ. Πασχαλίδου και την Σ. Παλαιολόγου με το οποίο παρουσιάζονται κάποια από τα έργα της, σε διοργανώσεις όπως το διεθνές Φεστιβάλ 'ΔΗΜΗΤΡΙΑ' της Θεσσαλονίκης και η Πολιτιστική Ολυμπιάδα το 2004.

Τα τελευταία χρόνια έχει διευρύνει το ρεπερτόριο της με έργα της Jazz, της new music και των ινδικών bhajans. Επίσης αυτοσχεδιάζει στο πιάνο, συνθέτει και πειραματίζεται με τους τρόπους της μουσικής έκφρασης και performance.

copyright ©2015 - Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης - All Rights Reserved