Μουσικά Σύνολα

Μπάντα Πνευστών

Η Ορχήστρα Πνευστών του ΚΩΘ δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1979 με καθηγητή το Θεόδωρο Ζαρίμπα.

Κίνητρο για τη δημιουργία αυτής της ορχήστρας υπήρξε το έντονο ενδιαφέρον των καθηγητών για τα πνευστά όργανα και την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του μαθήματος της διεύθυνσης μπάντας.

Απώτερος σκοπός η εξέλιξη των σπουδαστών και η προώθηση των πνευστών οργάνων στους νέους. Με πολλές συναυλίες στο ενεργητικό της στην πόλη της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, τα τελευταία χρόνια έθεσε υψηλότερους στόχους όπως η πραγματοποίηση τακτικών συναυλιών, οι συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες - σολίστες του χώρου, με επαγγελματικές φιλαρμονικές ορχήστρες, μουσικά σύνολα, κ.ά.

Το ρεπερτόριο της μπάντας του ΚΩΘ αναφέρεται στην Ευρωπαϊκή, τη σύγχρονη και τη μουσική κινηματογράφου, ιδίως στις περιπτώσεις που τα συγκεκριμένα έργα έχουν «γραφτεί» για μπάντα και δεν προέρχονται από μεταγραφή - ενορχήστρωση.

Τις πρόβες του συγκεκριμένου συνόλου παρακολουθούν σπουδαστές πνευστών και κρουστών οργάνων του ΚΩΘ από τη Μέση σχολή έως το πέρας των σπουδών τους.

Από το 1979 έως σήμερα, καθηγητές - μαέστροι της μπάντας του ΚΩΘ διετέλεσαν οι: Θεόδωρος Ζαρίμπας, Βασίλης Βραδέλης και τα τελευταία 8 χρόνια ο Κλεάνθης Ζαρίμπας.

 

 

 

copyright ©2015 - Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης - All Rights Reserved