Μουσικά Σύνολα

Ορχήστρα 

Από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης ξεπήδησε στη δεκαετία του 50 η σημερινή Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Στο Κρατικό Ωδείο όμως καλλιεργείται με ιδιαίτερη φροντίδα τα τελευταία χρόνια η ορχηστρική πρακτική. Όλοι οι σπουδαστές εγχόρδων, πνευστών και κρουστών από το μέσο επίπεδο σπουδών τους συμμετέχουν σε δύο ορχηστρικά σχήματα με συνεχή δραστηριότητα ολόκληρη τη χρονιά.

Το ρεπερτόριο είναι πλατύ, ξεκινώντας από κοντσέρτα Βιβάλντι και φτάνοντας μέχρι αποσπάσματα από συμφωνίες του Mahler και έργα του 20ου αιώνα. 

Οι αφορμές συνεργασίας είναι συχνές κυρίως με τραγουδιστές και χορωδίες οδηγώντας σε παρουσίαση απαιτητικών έργων όπως το Ρέκβιεμ του Mozart. Η Ορχήστρα έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις όπερας, έχει συνοδεύσει σολίστ υψηλού κύρους. Έχει εμφανισθεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό. 

Με ετήσιο διαγωνισμό επιλέγονται ως σολίστ μαθητές του Ωδείου για να συμπράξουν στις τελικές συναυλίες κάθε χρονιάς. 

Τα τελευταία χρόνια έχουν διευθύνει την Ορχήστρα του Ωδείου οι Άλκης Μπαλτάς, Κάρολος Τρικολίδης, Κώστας Πατσαλίδης, Γιώργος Θυμής, Δημήτρης Δημόπουλος, Κώστας Παπάζογλου, Βλαδίμηρος Συμεωνίδης.

Toν Νοέμβριο του 2011 ανέλαβε την Ορχήστρα ο Βλαδίμηρος Συμεωνίδης με εντατική αξιοποίηση του δυναμικού και ενεργητική ανάδειξη της πολιτιστικής πρότασης του Ωδείου.

 

 

copyright ©2015 - Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης - All Rights Reserved