Διδάσκουν


Κυράτσος Γεώργιος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1966 και πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης από την κ. Κ. Σαραγιώτη. Συνέχισε τις σπουδές του στην τάξη πιάνου του κ. Γιώργου Θυμή απ’ όπου πήρε το Δίπλωμα του το 1987 με Άριστα παμψηφεί και διάκριση Α΄ Βραβείου. Την ίδια χρονιά έλαβε μέρος κατόπιν διαγωνισμού στη συνάντηση νέων καλλιτεχνών των χωρών της Μεσογείου στη Μασσαλία.

Παράλληλα σπούδασε ανώτερα θεωρητικά στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και έλαβε με άριστα τα πτυχία Αρμονίας (1987, τάξη Κ. Γριμάλδη) και Αντίστιξης (1990, τάξη Κ. Νικήτα).

Είναι πτυχιούχος της Φαρμακευτικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τις μουσικές του γνώσεις πλούτισε παρακολουθώντας πολυάριθμα σεμινάρια πιάνου και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους μουσικούς (Χ. και Κ. Πολυζωίδου, E. Sellheim, E. Schadler, κ.α.).

Μετά το τέλος των σπουδών του στην Ελλάδα δούλεψε επί διετία κοντά στον διάσημο παιδαγωγό και πιανίστα Hans Graf στη Βιέννη και ακολούθως έγινε δεκτός στο σολιστικό τμήμα της Ανώτατης Μουσικής Ακαδημίας του Graz με τον καθηγητή S. Benda. Πήρε το δίπλωμα του το 1993

Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα ξεκίνησε από τα χρόνια των σπουδών του και συνεχίζεται μέχρι σήμερα έχοντας πραγματοποιήσει εμφανίσεις στην Ελλάδα, Αυστρία και Γαλλία σε ατομικά ρεσιτάλ και σε συναυλίες μουσικής δωματίου.

Επίσης έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο της Ε.Ρ.Τ. με έργα Ελλήνων συνθετών και έχει συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Συγχρόνως παρακολούθησε σεμινάρια μουσικοπαιδαγωγικής τα οποία διοργανώνει η E.P.T.A. (European Piano Teachers Association) και στα οποία αναπτύσσονται εξειδικευμένα θέματα και τρόποι διδασκαλίας.

Συνεργάστηκε με το Τμήμα «Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης » του Πανεπιστημίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» επί μία οκταετία διδάσκοντας Πιάνο. Συνεχίζει την παιδαγωγική του δραστηριότητα από το 2003 ως καθηγητής Πιάνου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και παράλληλα συμμετέχει ενεργά σε ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Ωδείου διοργανώνοντας και διδάσκοντας σε σεμινάρια, ως εισηγητής σε Μουσικές Ημερίδες κ.λ.π.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με την παρουσίαση έργων Ελλήνων Συνθετών και ιδιαίτερα με την προβολή του συνθετικού έργου των καθηγητών του Ωδείου.

Πιάνου
facebook

 

copyright ©2015 - Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης - All Rights Reserved