Ανώτερα  Θεωρητικά

kratiko odio thessalonikis

Πρόγραμμα Σπουδών

ΣΥΝΘΕΣΗ - 4ο Έτος, Εξάμηνο Α
ΜαθήματαΏρεςΠεριγραφή
Η Μουσική και ο Περιβάλλων Χώρος 2/εβδομάδα Αναλύονται: Νέες προσεγγίσεις στη γλώσσα - Επεκτάσεις στο μουσικό θέατρο - πολυμέσα - παραδοσιακή όπερα - Η καταπάτηση της πραγματικότητας - Μουσική περιβάλλοντος - Μουσική και πολιτική
Ανάπτυξη της Τεχνολογίας: Concrete και Ηλεκτρονική Μουσική 2/15ήμερο Περιγράφονται διάφορες σχολές-ρεύματα του 20ου αιώνα (μουσική, ζωγραφική, αρχιτεκτονική, μαθηματικά) και παρουσιάζονται οι συσχετισμοί τους με το χώρο της σύνθεσης.
Μουσική για film, TV- Multimedia 2/εβδομάδα Παρουσιάζονται οι ιδιαιτερότητες και οι τρόποι σύνδεσης μουσικής σκέψης και δημιουργίας με την κίνηση της εικόνας. Δίνονται παραδείγματα από γνωστούς συνθέτες του είδους
Έλεγχος Συνθετικών Ασκήσεων Μαθητών 2,5/15ήμερο Αναλύονται τα έργα του κάθε μαθητή και εντοπίζονται τυχόν λάθη, πιθανές διαφορετικές εκδοχές προσέγγισης. Προτείνονται βελτιώσεις, αναθεωρήσεις.
Μουσική και Η/Υ- Επεξεργασία του Ήχου στον Η/Υ 2/15ήμερο Ανάλυση και επεξεργασία του ήχου στον Η/Υ με τη χρήση εξειδικευμένων προγραμμάτων (CoolEdit Pro, Wavelab).
Εργαστήριο 1,5/15ήμερο Το εργαστήριο αποσκοπεί στην προσέγγιση γενικότερων θεμάτων - προβληματισμού που σχετίζονται έμμεσα ή άμεσα με τη σύνθεση. Κάθε μαθητής παρουσιάζει μια εργασία πάνω σε ένα θέμα ελεύθερης επιλογής (π.χ. έναν συνθέτη, μια Τεχνοτροπία, μία φόρμα) και εξασκείται στην έρευνα, στη διατύπωση και στην πνευματική εγρήγορση.
Σεμινάριο- Συναυλία 1 συναυλία Οργανώνεται σεμινάριο σύνθεσης διάρκειας 2- 3 ημερών. Οι σπουδαστές προετοιμάζονται γράφοντας έργα για να παρουσιαστούν στο σεμινάριο. Τα πιο ολοκληρωμένα έργα παρουσιάζονται σε συναυλία στο τέλος του σεμιναρίου σε συνεργασία με τα διαθέσιμα σύνολα του Ωδείου.
ΣΥΝΘΕΣΗ - 4ο Έτος, Εξάμηνο B
ΜαθήματαΏρεςΠεριγραφή
Η Μουσική του Σήμερα 2/εβδομάδα Αναλύονται: Η τρέχουσα μουσική σκηνή - Ο πολιτισμός του μουσικού πλουραλισμού - Η σημερινή μουσική παράδοση- Η κοινωνία της ανοιχτής πληροφόρησης.
Προσδιορισμός του Προσωπικού Στιλ 2 / εβδομάδα Γίνεται προσπάθεια αδρού καθορισμού του προσωπικού στιλ του κάθε μαθητή σύμφωνα με τις δεξιότητες και τα χαρακτηριστικά του
Έλεγχος Συνθετικών Ασκήσεων Μαθητών 2,5 / 15ήμερο Αναλύονται τα έργα του κάθε μαθητή και εντοπίζονται τυχόν λάθη, πιθανές διαφορετικές εκδοχές προσέγγισης. Προτείνονται βελτιώσεις, αναθεωρήσεις.
Τελικό εργαστήριο: Προετοιμασία τελικού φακέλου έργων - εργασιών 1,5 / 15ήμερο Το εργαστήριο αυτό αποσκοπεί στην προετοιμασία των μαθητών στην υποβολή του τελικού φακέλου έργων και εργασιών τους, για τις εξετάσεις αποφοίτησής τους.
Κύκλος Διαλέξεων Τελική Διάλεξη Η διάλεξη αυτή στοχεύει στην ενημέρωση των σπουδαστών για την εξέλιξή τους μετά την αποφοίτησή τους. Παρουσιάζονται δυνατότητες επέκτασης σπουδών, διαγωνισμοί, φεστιβάλ, ενώσεις- σύλλογοι, πιθανοί χώροι επαγγελματικής δραστηριοποίησης.
+ Το μάθημα είναι υποχρεωτικό

Σύνθεση
facebook

 

copyright ©2015 - Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης - All Rights Reserved