Πρόταση χορηγίας της Αριστοφανικής κωμωδίας «Όρνιθες» διασκευασμένη σε παραμύθι με μουσική υποστήριξη και χορό.

Μάρτιος και Μάιος 2019.

Η πρόταση αφορά στην Αριστοφανική Κωμωδία «Όρνιθες» πρωτότυπα διασκευασμένη ως παραμύθι συνοδευόμενη μουσικά από 12μελές συγκρότημα Σαξοφώνων και 40μελή χορωδία.

Η παράσταση μπορεί να παρουσιαστεί σε κλειστά ή ανοιχτά θέατρα (γιορτές θεάτρου) και αίθουσες πολλαπλών χρήσεων (σχολεία), αλλά και σε χώρους που έχουν μια ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία (αλλά ταυτόχρονα παρέχουν βασικές προϋποθέσεις υλοποίησης της παράστασης), όπως π.χ. νοσοκομεία παίδων, άσυλα, ιδρύματα που αφορούν σε παιδιά ή νεαρά άτομα με αναπηρία κλπ

Στους χώρους παρουσίασης θα υπάρχει η δυνατότητα προβολής με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα του χορηγού μας. Η υποστήριξη της συγκεκριμένης πρότασης θα σας δώσει τη δυνατότητα να συμμετέχετε ενεργά στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε μια πρωτότυπη διασκευή της αρχαιοελληνικής κωμωδίας με τους ήχους μιας σύγχρονης μπάντας πνευστών.

Σημείωμα για την μουσικοθεατρική παράσταση «Όρνιθες» του Κ.Ω.Θ.

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το έργο «Όρνιθες» του Αριστοφάνη διασκευασμένο πρωτότυπα σε παραμύθι με μουσική και χορό.

Οι Όρνιθες είναι κωμωδία του Αριστοφάνη που παρουσιάσθηκε το 414 π.Χ. στα Διονύσια, χαρίζοντας στον δημιουργό της το δεύτερο βραβείο.

Ο Αριστοφάνης έγραψε τους «Όρνιθες» απογοητευμένος από την τροπή του Πελοποννησιακού Πολέμου. Με το μεγάλο αυτό έργο, ο Αριστοφάνης βρίσκει την ευκαιρία να διακωμωδήσει τους συκοφάντες και τους κόλακες του δήμου, καθώς και τις θεωρίες για νέα πολιτεύματα.

Το έργο πραγματεύεται τη φυγή δυο ανθρώπων από την τυραννία του κόσμου στο βασίλειο του παραμυθιού και συνενώνει την ανθρώπινη φαντασία με μια τολμηρή σατυρική διάθεση.

Δυο ηθοποιοί αφηγούνται τη γνωστή –και πάντα επίκαιρη- ιστορία του μεγάλου αρχαίου ποιητή υπό τους ήχους μιας σύγχρονης μπάντας σαξοφώνων, ενώ μια παρέα νεαρών τραγουδιστών σχολιάζει χορωδιακά αλλά και κινησιολογικά τη δράση της αφήγησης.

Η παράσταση, διασκευασμένη για σύνολο Σαξοφώνων, συνδέει την Αριστοφανική κωμωδία με τη σύγχρονη μουσική εκτέλεση σε μια πρωτοποριακή μορφή διατηρώντας το σεβασμό στη διαχρονική αξία του έργου, ενώ απευθύνεται σε όλους εκείνους τους θεατές που αγαπούν το θέατρο, τη μουσική και τον Αριστοφάνη!

Σύνδεσμος : https://www.youtube.com/watch?v=n4nvOjvAwNs#t=375

Χορηγικά Προγράμματα
 • Εκπαιδευτικά προγράμματα Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Πρόταση χορηγίας,
  Εκπαιδευτικά προγράμματα
  Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

  Νοέμβριος 2018 – Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Τα μαθήματα αλλιώς

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού-καλλιτεχνικού, επιμορφωτικού forum
  «Τα μαθήματα αλλιώς»

  30 Μαρτίου – Απριλίου 2019
  Περισσότερα
 • Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα.

  Πρόταση χορηγίας για την οργάνωση συναυλίας της ορχήστρας εφήβων του Κ.Ω.Θ με έργα γραμμένα ειδικά για την ανωτέρω ορχήστρα

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Πρόταση χορηγίας για διοργάνωση συναυλίας για την παρουσίαση & ανάδειξη νέων σπουδαστών που διακρίνονται στους διαγωνισμούς του Κ.Ω.Θ.
  Το Άρωμα της Μουσικής - Ανοιχτή πόρτα στους νέους

  Χειμώνας 2018-2019
  Περισσότερα
 • ορχήστρα δωματίου Contra Tempo

  Πρόταση χορηγίας για την υποστήριξη της ορχήστρας δωματίου "Contra Tempo"

  Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • παράσταση Opera Buffa

  Πρόταση χορηγίας, για την παράσταση "Opera Buffa" - Υποστήριξη νέων καλλιτεχνών

  Δεκέμβριος –Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • Αριστοφανική κωμωδία Όρνιθες

  Πρόταση χορηγίας της Αριστοφανικής κωμωδίας «Όρνιθες» διασκευασμένη σε παραμύθι με μουσική υποστήριξη και χορό

  Μάρτιος και Μάιος 2019
  Περισσότερα
 • δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd

  Πρόταση χορηγίας για τη δημιουργία βιβλίου και εκπαιδευτικού cd/dvd με πρωτότυπα μουσικά έργα γραμμένα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού

  Πρόταση χορηγίας για την κατασκευή επιτραπέζιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού με τίτλο «Η μουσική και ο κόσμος της»

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • έκδοση ιστορικού λευκώματος

  Πρόταση χορηγίας για την έρευνα και την έκδοση ιστορικού λευκώματος του πρώτου Διευθυντή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κ. Καζαντζή Αλέξανδρου

  Εντός του 2019
  Περισσότερα
 • Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Ανάδοχος μουσικού οργάνου

  Πρόταση συντήρησης μουσικού οργάνου από 10 euro το μήνα.
  Περισσότερα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι


 on line Κατάλογος Βιβλιοθηκών ΑΠΘ      Bιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Μακεδονίας      Σύλλογος Γονέων του ΚΩΘ      Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος      Συλ. Κατ. Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών